Новини

Польща заявила про небезпеку застосунка, який показує, «яка ви Барбі»

Міністерство цифровізації Польщі закликає не користуватися платформами, які “перетворюють” користувачів на ляльку Барбі за допомогою штучного інтелекту.

У мережі доступні два таких застосунки: barbieselfie.ai і bairbie.me. Обидва несуть велику загрозу для даних, повідомляють на Facebook-сторінці відомства.

“Остерігайтеся селфі у стилі Барбі! Спочатку була лялька, яка підкорила серця дівчат по всьому світу. Пізніше настав час для касового фільму з Марго Роббі в головній ролі. А потім – “Барбіманія” і повний інтернет фотографій, як людину перетворюють на відому іграшку.

Мінцифри попереджає, що ця, здавалося б, невинна гра насправді є масовим збором даних інтернет-користувачів”, – кажуть у польському Мінцифри.

Приймаючи політику конфіденційності сервісу Bairbie.me, користувачі надають доступ до:

камери смартфона;
історії оплат;
історії розташування GPS;
реєстраційних даних;
точних технічних даних смартфона;
даних про залучення користувачів у соціальних мережах;
інформації про взаємодії з іншими сервісами;
даних з опитувань.

У Мінцифри Польщі наголошують, що аплікація Bairbie.me не відповідає вимогам Загального регламенту Європарламенту та Ради (ЄС) щодо захисту персональних даних.

Фахівці не можуть передбачити, для чого буде використовуватися ваша інформація.

Тим часом соцмережі, у тому числі й чернівецькі, охопила справжня “барбіманія”. Велика кількість користувачів розважаються додатком “Яка ви барбі”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.