Новини

Львівські медики врятували життя буковинця, якому загрожувала пухлина і тромб

У Львові медики врятували життя буковинця, якому загрожувала пухлина і тромб.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова, пише molbuk.ua

Зазначається, що лікарі відділень урології, кардіохірургії та інтенсивної терапії упродовж 8 годин рятували життя 39-річному жителеві Чернівецької області Роману, якому провели складну поєднану операцію з видалення злоякісного новоутвору розміром 17 см та тромба з порожнистої вени й правого передсердя.

“Пацієнт приїхав до нас із Чернівецької області зі скаргами на різку втрату ваги та наявності крові в сечі. Попередньо в іншому закладі чоловіку встановили діагноз: пухлина лівої нирки з переходом у порожнисту вену та поширенням у праве передсердя. Для чоловіка це був справжній шок, адже він вважав, що це просто проблеми зі шлунком”, – йдеться у дописі.

Вже із встановленим діагнозом пацієнт звернувся до львівських медиків. Така операція є вкрай складною та непередбачуваною, йдеться у дописі на сторінці лікарні. Та, зваживши всі ризики, лікарі взялися оперувати.

“Так, провели лівобічну нефректомію, тобто видалили ліву нирку зі злоякісним новоутвором. А ще – видалили тромб із порожнистої вени та правого передсердя в умовах штучного кровообігу! Від початку лікування цілодобово працювало декілька медичних бригад над порятунком життя пацієнта. Це відділення анестезіології та інтенсивної терапії, відділення кардіохірургії та урологічне відділення. Тому велика подяка нашим неймовірним медикам за їхню працю! Пацієнту – міцного здоров’я!”, – йдеться у дописі на сторінці лікарні у соцмережі.

Водночас повідомляється, що буковинця ще чекає тривала реабілітація.

“Проте найважливіше сьогодні те, що він уже поїхав додому обіймати своїх трьох діток та дружину”, – повідомили у лікарні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.