Новини

На Буковині жінка врятувала сокола: він оселився на балконі квартири

Працівниця Служби порятунку врятувала соколятка, яке випало з гнізда з висоти 9-го поверху.

Про це повідомляє управління ДСНС у Чернівецькій області.

Настя Гуцуляк працює в Службі порятунку області вже понад 10 років. Вона – диспетчерка Оперативно-координаційного центру.

Одного дня, як завжди, жінка прийшла на роботу й дізналась, що її колеги, поспішаючи на виклик, підібрали біля будівлі Головного управління ДСНС мале соколятко.

Як виявилося, пташеня випало з гнізда, яке на даху споруди звили соколи. Вижити йому було б дуже складно, адже воно зовсім не вміло ні їсти, ні літати. Настя забрала пташеня додому і стала рятувальницею для беззахисного.

Маленький сокіл оселився на балконі квартири.

За словами жінки, уваги пташеня потребувало багато: годування кожні 3 години свіжим м’ясом, від різного шарудіння соколятко дуже лякалось.

“Вставала до нього постійно, годувала, як потрібно. Про те, як доглядати за птахом, дізнавалася у фахівців”, – ділиться пані Настя.

Такий досвід у неї не вперше – в дитинстві жінка підібрала та доглянула шпака, а коли прийшов час, відпустила його на волю. Шпак навіть кілька років прилітав до Насті. Проте цього разу було важче, адже сокіл – хижий птах. Та й коли пташеня випало з гнізда, воно було ще дуже кволе, маленьке – не більше двох тижнів від народження.

Зараз соколятку вже два місяці. Воно почувається більш впевнено, часто сідає пані Насті на плече і потроху вчиться літати. Жінка каже, що не вагалася, коли брала пташку додому, вона відчувала, що повинна врятувати життя соколяткові. А далі – консультується зі спеціалістами, як правильно навчити птаха добувати собі їжу, щоб згодом відпустити на волю.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.