Новини

Яка м’ясна продукція містить вітаміни, мінерали та корисні мікроелементи?*

Останні роки все частіше люди турбуються про своє здоров’я – намагаються займатися спортом і їсти корисну їжу. Якщо в раціоні присутня не тільки рослина їжа, то приходиться постійно підшукувати натуральні та органічні м’ясні продукти.

Відразу можна відмітити хамон, який виготовляється з цільного свинячого окорока. Ніжка засолюється на певний час морською сіллю, без додавання будь-яких інших домішок, а потім багато місяців в’ялиться в спеціалізованих приміщеннях. На натуральному та якісному хамоні в Іспанії роблять навіть помітки, яка була порода свиней, який її був раціон харчування та який період хамон в’ялився. Після такої обробки м’ясо зберігає всі вітаміни А, В і Е, які поліпшують стан шкіри людини та уповільнюють процес старіння. Також продукт містить олеїнову кислоту, яка покращує обмін речовин та очищає кров від зайвого холестерину, антиоксиданти, жирні мононенасичені кислоти, цинк, залізо, протеїни (чисті білки), фосфор, кальцій, калій, сірка, магній і тірозин. До речі, палета – це той же хамон, тільки виготовлений з передніх окороків.

Натуральні ковбаси, які виготовляються тільки з м’яса та спецій, також насичують організм корисними мікроелементами. Варто відмітити, що на delikatto.com.ua серед різних продуктів з Європи є також ковбаси салямі та фует з Іспанії та Італії, які виготовляються з відбірної свинини з додаванням лише солі та трав. Можливо також в особливих сортах додавання трюфелю (дорогоцінного грибу, який вважається натуральним афродизіаком і насичений вітамінами В2, РР і С, а також антиоксиданти), або ж білої благородної плісняви (позитивно впливає на роботу серця і мікрофлори кишечника, бореться з шкідливими бактеріями в тілі).

Прошутто – це продукт схожий на хамон, але має значні відмінності. Виготовляється також зі свинячої ніжки, але вже в Італії. Інший клімат, раціон, порода свиней – все відзначається на смаку, аромату та текстурі. Але м’ясо також зберігає всі корисні компоненти, які після вживання передаються в організм: вітаміни (А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, Е і РР), калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь і марганець, залізо, фосфор і натрій.

Всі натуральні та органічні м’ясні продукти містять необхідні людському організму білки, які дають близько 15% від загальної кількості харчової енергії та являються будівельним матеріалом для регенерації і побудови тканин організму, а також ефективних антитіл проти інфекцій. М’ясо насичене також селеном, який допомагає забезпечувати організм енергією, і цинком, що відповідає за процеси метаболізму і відновлення тканин тіла.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.