Новини

Українцям дозволили ходити на вулиці без масок: пояснення від МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України уточнило перелік місць, де передбачено обов’язкове носіння масок в червоних зонах.

Згідно з повідомленням на сайті відомства, Кабінет міністрів з ініціативи МОЗ вніс зміни до постанови №230 від 22 березня, якими визначив конкретний перелік місць, де носіння масок є обов’язковим в регіонах червоної зони епідемічної небезпеки.

Таким чином масочний режим не передбачений в парках і скверах.

“Згідно з цими змінами, масочний режим не передбачений в парках і скверах… Водночас носіння масок є обов’язковим у закладах охорони здоров’я та освіти, підземних переходах, зупинках громадського транспорту та інших територіях загального користування при неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра”, – сказано в повідомленні.

Зазначимо, Кабмін 22 березня заборонив перебувати в місцях загального користування в регіонах, віднесених до червоної зони епідемічної небезпеки, без використання масок або респіраторів. При цьому в документі не уточнювалося, в яких саме місцях загального користування необхідно бути в масці, а в яких – ні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.