Новини

Плюс півтори тисячі: стало відомо, скільки отримають підприємці Буковини через карантин

Держава готова виплатити ФОПам та працівникам підприємств в червоних зонах по 8 тисяч гривень, але очікує, що місцева влада запровадить для них додаткові виплати. На Буковині пропонують додати із місцевих бюджетів 1500 гривень кожному підприємцю

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua

Зокрема, у підприємців, які припинили свою діяльність через карантинні обмеження, буде можливість подати заявку на порталі Дія і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень.

Крім того, місцева влада матиме змогу додати до державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким її чином загальну суму.
– Сформовані у такий спосіб компенсації – це демонстрація партнерства і солідарності державної та місцевої влади. Крім того, це визнання того факту, що підприємці є надзвичайно цінними для розвитку громади. Їх сьогодні необхідно шанувати так само, як і захисників України. Бо солдати боронять наш державний суверенітет, а підприємці забезпечують поступ для громад, – зазначив Сергій Осачук.

За словами голови ОДА, на Буковині пропонують додати із місцевих бюджетів 1500 гривень кожному підприємцю. Таким чином, загальний розмір допомоги відповідатиме рівню середньої заробітної плати в області.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.