Новини

Подоляк пояснив, коли Україна почне повноцінний контрнаступ

Контрнаступ ЗСУ відбуватиметься точно. Залишати українські території Росії не можна. Інакше це відкладена війна, окупація та руйнація України – цього ми точно не можемо допустити

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю DW.

Проте, за його словами конкретику щодо контрнаступу і його термінів може давати лише Генеральний штаб та Верховний Головнокомандувач.

“Я не готовий коментувати коли та як буде наступ чи контрнаступ. Він йде постійно. Там оперативна обстановка: вони (росіяни – ред.) наступають – ми відбиваємо і можемо відразу контрнаступати. Вони (росіяни – ред.) платять дуже велику ціну за кілометр просування українською територією. Це дуже гарно, тому що це виснажує російську армію”, – наголосив Подоляк.

Водночас, за його словами, отримання Україною певної кількості HIMARS суттєво змінило картину бою.

“Нині це інший тип війни у порівнянні з першими двома місяцями. Зараз війна артилерійська, далекобійна. Російська артилерія завдавала велику кількість ударів по наших позиціях, тому що у них не була розірвана логістика. Тобто, дуже легко було підвозити снаряди. Буквально, доходило до 50 тисяч пострілів російської артилерії щодня”, – зазначив Подоляк.

Нині кількість обстрілів зменшилася в п’ять-шість разів, як тільки почали працювати HIMARS, що можуть знищувати логістичні центрі і склади з боєприпасами, стверджує радник голови ОП.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.