Новини

Пошкоджені будинки та знищений урожай: на Сокирянщині підрахували суму збитків від сильного буревію

6 липня на Сокирящині буревій завдав шкоди мешканцям кількох населених збитків. Найбільше постраждали місто Сокиряни та залізнична станція “Сокиряни”, села Коболчин, Гвіздівці, Василівка, Олексіївка та Новоолексіївка.

Про це йдеться у повідомлення Сокирянської міської ради, пише molbuk.ua

“За результатами роботи, у вказаних населених пунктах виявлено пошкодження житлових будинків, господарських споруд, об’єктів бюджетної сфери, а також часткове та повне знищення городини та посівів сільськогосподарських культур приватних домогосподарств та фермерських господарств, знищення врожаїв плодових культур багаторічних насаджень. Комісією спільно із представниками старостинських округів проведено подвірний обхід постраждалих, сільгоспугідь та складено відповідні акти”, – йдеться у дописі.

В результаті негоди, в місті Сокиряни, селах Коболчин, Гвіздівці, Василівка та Олексіївка в 58 будинках пошкоджені дахи. Зафіксовано також пошкодження покриття будинку культури в селі Олексіївка загальною площею більше 49 м. кв. Орієнтовна вартість відновлювальних робіт становить більше 900 тис. грн.

Частково або повністю знищено городину та посіви сільськогосподарських культур на загальній площі 788, 4438 га, а загальна сума завданої буревієм шкоди складає більше 145 млн грн.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.