Новини

Перші 10 росіян уже звернулися по візи на в’їзд до України – МЗС

За 11 днів роботи візового режиму десять росіян звернулися по візи на в’їзд до України. Усі заявки подали з-поза меж Росії.

Про це розповів речник МЗС України Олег Ніколенко “Суспільному”.

За його словами, за перший тиждень візового режиму консули не отримали жодного звернення, а за другий тиждень з’явилося 10 анкет. Шестеро людей просять про короткострокові візи для відвідин України з приватною метою, а четверо — довгострокові візи для возз’єднання з родиною.

Усі заяви росіяни подавали через українські дипломатичні установи за кордоном, оскільки в Росії поки не працюють відповідні візові центри. Анкети на візи подавали у Німеччині, Польщі, Киргизстані та Угорщині.

Ніколенко зазначив, що розгляд документів та винесення рішення щодо віз триватиме довше ніж 10 днів, але скільки точно — поки незрозуміло, адже громадян РФ будуть ретельно перевіряти.

“Ми розуміємо, що рішення про візовий режим покликане гарантувати нашу національну безпеку, тому до аплікантів буде застосована посилена перевірка, щоб у розгляді інформації, яку подають громадяни Росії, могли взяти участь інші компетентні органи України. Аби точно перевірити, що людина не становить загрози нашій безпеці”, — сказав речник.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.