Новини

Де заправити картридж: вдома чи у сервісному центрі*

Про закінчення тонера у витратнику можна дізнатися з блідого друку сторінок або наявності на них різноманітних дефектів. Для багатьох користувачів це не є шоком, оскільки вони знають, де заправити картридж швидко та якісно. Майстри сервісних центрів виконують послугу всього лише за 10-20 хвилин, в залежності від моделі. Крім того, вони виконують очищення обох бункерів пристрою, а найголовніше, всіх робочих деталей.

Однак дехто подумає, що тонерні картриджі — не є складними конструкціями, тому він зможе сам провести його зарядження. Справді, маючи певний досвід та голову на плечах, це цілком реально. Але варто пам’ятати про деякі важливі моменти.

Зворотна сторона самостійної заправки картриджа

Перш за все користувачеві варто правильно підібрати тонерний порошок, а це найскладніше. Він повинен повністю відповідати моделі його лазерного принтера. Друкувальний пристрій має вмонтовану піч, яка коштує дуже дорого. Вона розрахована на плавлення мікрочастинок тонера з певними технічними характеристиками. Підходить тільки для гранул відповідного:
розміру;

щільності;

температури плавлення.

Якщо ці дані не будуть сумісними, то після заправки картриджа на сторінках почнуть з’являтися дефекти, плями та навіть фон. Але це тільки пів біди. Якщо мікрогранули будуть не повністю розплавлятися, з огляду недостатньої температури, то в пічці швидко зіпсується нагрівальний елемент. Таке варто очікувати і при занадто високій температурі. Як наслідок, декілька роздрукованих документів стануть причиною поломки лазерного принтера. З огляду на це слід:
обирати максимально сумісний тонер;

не економити на дешевих марках;

купувати продукцію у перевірених виробників.

На превеликий жаль, пересічний громадянин не завжди знає, де знайти товар належної якості. Тим більше коли виробники роблять все, аби їх клієнти купували нові картриджі, а не заправляли старі. До того ж в Інтернеті дуже легко потрапити на шахраїв. А це, своєю чергою, буде коштувати користувачеві дуже дорого. Натомість сервісні центри, наприклад такі, як “Київ ІТ Сервіс”, мають налагоджену систему постачання, адже на ринку працюють понад 20 років. Компанія своєчасно отримує достатню кількість тонерів різних марок та високої якості.

Сервісний центр — розумний вибір

Заправити картридж самостійно непросто, оскільки компанії-виробники захищають свою продукцію різними способами. Сучасні моделі оснащені чіпами, які блокують роботу лазерного принтера, коли закінчується його ресурс. На додачу, конструктивні особливості багатьох зразків не дають можливості звичайному користувачеві без проблем розібрати картридж. Не знаючи, як правильно це зробити, можна легко його пошкодити, а значить, викинути. Однак, довіривши заправку витратника майстрам сервісного центру, користувач отримує пристрій, який:
правильно зібраний;

заправлений високоякісним тонером відповідної марки;

добре очищений сервісним пилососом;

змащений струмопровідною пастою;

оснащений новою мікросхемою або перепрошитий.

Сервіс-інженери компаній обслуговування офісної техніки добре знають будову кожного модельного ряду популярних брендів. Окрім того, вони мають спеціальний сервісний пилосос, який якісно видаляє із бункерів старий та відпрацьований тонер. Разом з тим вони очищають спецрозчином всі робочі модулі. За наявності зношених деталей обов’язково заміняють їх новими. Провести таку заправку вдома просто неможливо. А саме ці ключові моменти впливають на якість друку та строк служби лазерного принтера.

Майстри фірми “Київ ІТ Сервіс” готові приїхати до вас в офіс/додому, щоб швидко та грамотно зарядити витратник. Таким чином, ваша проблема вирішиться впродовж декількох годин. Якщо рішати проблему самому, процедура займе тижні, якщо не місяці. І немає гарантії, що вона буде успішною.

Заправити тонерний картридж самому вдома чи у сервісному центрі? Вирішувати вам. Але, знаючи всі сторони цього процесу, ви зможете зробити правильний вибір.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.