Новини

На Буковині вчителів навчали медіаграмотності

140 освітян Чернівецької області впроваджують у навчальний процес проєкт “Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність”.

Завдяки проєкту учнів вчать критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям та розуміти цінність високоякісної інформації в шкільній освіті.

Учасники проєкту провели онлайн зустріч і зазначили, що сьогодні медійна грамотність розвиває критичне мислення і необхідна для навчання учнів.

“У реалізації проєкту на Буковині беруть участь 25 середніх загальноосвітніх закладів, інститут післядипомної освіти Чернівецької області та команда ЧНУ ім.Ю.Федьковича. Завдяки проєкту учасники отримали ексклюзивні методичні матеріали, розроблені експертами. Це уроки та вправи, які дозволяють інтегрувати медіаграмотність у 5 навчальних предметів: українська мова та українська література (8 і 9 класи), історія України та всесвітня історія (8, 9 і 10 класи), мистецтво (9 клас). Матеріали з мистецтва та української мови вже отримали грифи Міністерства освіти і науки України”, – зазначила регіональна координаторка проєкту “Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність” у Чернівецькій області повідомила Тетяна Заволічна.

Під час проведення конференції учасники зазначили, що навчання за матеріалами проєкту допомогло учням на 38% краще визначати неправдиві новини та вдвічі краще ідентифікувати мову ворожнечі.

95% опитаних учителів зазначили, що проєкт допоміг зробити уроки цікавішими, а 78% учителів стверджують, що учні стали активнішими на уроках.

Проєкт “Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність” виконується  Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії в партнерстві з Міністерством освіти і науки України  та Академією української преси.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.