Новини

У Чернівцях показали, який вигляд буде мати оновлений парк «Жовтневий»

Сьогодні у Чернівцях презентували проєкт благоустрою південної частини парку “Жовтневий”, який переміг в архітектурному бліцконкурсі на кращу проєктну пропозицію.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua з презентації оновленої частини парку.

Заступник міського голови Василь Зозуляк пояснив, що у місті дуже мало проєктів, які розвивають цілі мікрорайони, тому цей стратегічний об’єкт міста та проєкт важливі.

“У нас у місті дуже мало є проєктів, які розвивають цілі мікрорайони й важливі в масштабах міста. Сквери – це добре, невеликі вулиці теж, але в усіх напрямках потрібно мати 2-3 проєкти, адже дуже часто немає державного фінансування, тому що проєкти не є значущими в масштабах міста чи держави. Наші парки заслуговують більше”, – розповів Зозуляк.

Також він зазначив, що парк дуже важливий для інфраструктури міста, адже він знаходиться в густозаселеному мікрорайоні.

“Парк знаходиться в густозаселеному мікрорайоні міста. Тому він дуже органічно підходить для того, щоб провести конкурс і виділити кошти на розробку якісного проєкту, з яким потім можна буде подаватись, наприклад, у Державний фонд реконструкції та розвитку”, – каже Василь Зозуляк.

Співавтори проєкту Володимир Тимофтій та Данило Семенцов розповіли, як буде виглядати Жовтневий.

“Ми не хотіли дуже сильно впливати на природне середовище. Хотіли створити зручний простір для перебування населення з мінімальними втручаннями”, – зазначив Володимир Тимофтій.

Проєкт охоплює лише більшу частину території парку – 40 з 63 гектарів. До того ж передбачає створення набережної навколо озера, пішохідних та велосипедних доріжок, які не перетинаються та підсвічуються, пішохідний міст, доріжку контактну з природою, а також три громадські вбиральні, які будуть розташовані по всьому парку тощо.

“Ми обрали пейзажний тип ландшафту. Також будуть дитячі майданчики з натуральних матеріалів – дерево, метал, камінь, але ніякого пластику”, – пояснив Данило Семенцов.

Автор: Євгеній Пірожков

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.