Новини

Платимо 21 гривню щомісяця: чому влітку приходить платіжка від «Чернівцітеплокомуненерго»

Чернівчани щомісяця сплачують абонентську плату “Чернівцітеплокомуненерго”. Тому отримують платіжки, незважаючи на закінчення опалювального сезону.

Про це molbuk.ua повідомили у “Чернівцітеплокомуненерго”.

“Минулого року “Чернівцітеплокомуненерго”, відповідно до законодавства, розділило оплати за споживання тепла та абонентське обслуговування для споживачів багатоквартирних будинків”, пояснили у пресслужбі “Чернівцітеплокомуненерго”.

Абонентське обслуговування — це платіж, який споживач у багатоквартирному будинку сплачує за укладання договорів та надання платіжок.

Також в абонентську плату входить технічне обслуговування, демонтаж, монтаж та повірка вузлів комерційного обліку теплової енергії, тобто загальнобудинкових лічильників на вході багатоквартирного будинку.

Граничний розмір плати за абонентське обслуговування визначено постановою Кабміну і становить 33,74 грн на місяць з одного абонента.

“Чернівцітеплокомуненерго” за методикою здійснило розрахунок абонплати для чернівчан.

Якщо в будинку немає загальнобудинкового лічильника, абонплата становить 11,36 гривні на місяць.

Якщо лічильник є, то з урахуванням витрат на обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплоенергії абонплата складає 21,62 гривні на місяць.

Також платіжки з абонплатою можуть приходити і споживачам, які мають індивідуальне опалення. Не стягується абонплата тільки в тих будинках, де повністю мешканці перейшли на індивідуальне опалення.
Плата за абонентське обслуговування має фіксований розмір у розрахунку на одного абонента в місяць та сплачується протягом року щомісячно.

Розмір абонентської плати не залежить від кількісних показників спожитих комунальних послуг.

Наразі “Чернівцітеплокомуненерго” працює над техобслуговуванням та повіркою вузлів комерційного обліку теплової енергії. Ці роботи входять до абонентської плати за тепло.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.