Новини

Який тип послуги вибрати для розміщення сайту: хостинг, VDS або виділений сервер?*

У сучасному світі постійно прогресуючих технологій і засобів комунікації, наявність власного сайту є не розкішшю, а радше одним їх найважливіших інструментів розвитку бізнесу. Грамотно створений сайт допоможе значно збільшити впізнаваність продукту/послуги компанії або приватної особи, підвищити рівень довіри клієнтів, а також оптимізувати процес ведення бізнесу. Як показують дослідження, компанія, яка не має власного сайту, втрачає близько 25% замовників. З огляду на стрімку інформатизацію суспільства і охватівную світ пандемію коронавирусной інфекції, з упевненістю можна сказати, що з часом відсоток онлайн-бізнесу буде тільки збільшуватися. Фахівці хостинг-провайдера Cityhost.ua розкажуть про основні переваги створення власного сайту та про те, як підібрати оптимальну послугу по його розміщенню.

Отже, які ж конкретні переваги дає сайт:

Створення іміджу. Сайт – це обличчя компанії, тому його зовнішній вигляд і оформлення може значною мірою вплинути на клієнта, сформувати його думку про вас.

Цілодобовий віртуальний офіс. Завдяки сайту клієнт може дізнатися про вашу діяльність в будь-який час і в будь-якому місці.

Додатковий засіб реклами. Потенційний клієнт може “наштовхнутися” на ваш сайт під час інтернет-серфінгу або пошуку інформації в мережі.

Оптимізація бізнесу. Ви можете додати на свій сайт різні інструменти: оформлення замовлення, прорахунк вартості послуг, можливість скористатися вашими послугами онлайн.

Інформаційний довідник. На сайті можна детально розповісти про компанію, її послуги, надати відповіді на популярні питання.

Мультимедійність. Ви можете використовувати різні форми подачі інформації (текст, інфографіку, відео, аудіо).

Можливість організації зворотного зв’язку. Більш того, ви можете проводити опитування або дослідження, щоб краще зрозуміти потреби ваших клієнтів

.

Яку послугу вибрати для розміщення сайту: хостинг, віртуальний або виділений сервер?

Уже після того як сайт створений, потрібно зробити так, щоб він був доступний всім користувачам мережі. Для цього необхідно розмістити його у хостинг-провайдера. Хостинг – це послуга, яка дозволяє розмістити сайт забезпечивши його безперебійну доступність для користувачів. Існують різні види і типи хостингу:
віртуальний хостинг (shared hosting);

віртуальні виділений сервер (VDS / VPS);

виділений сервер (dedicated server).

Далі спеціалісти Cityhost.ua розкажуть докладніше про кожний з представлених варіантів.

Віртуальний хостинг

Хостинг – тип послуги з розміщення сайту, який передбачає поділ сервера на акаунти, з метою їх здачі в оренду. Таким чином на одному сервері розміщується велика кількість різних акаунтів з певними ресурсами. В середині кожного аккаунту розміщуються сайти. Загалом, на одному сервері можуть розміщуватися тисячі інтернет-сайтів

Недоліком цього типу хостингу є обмеження на використання оперативної пам’яті та інших ресурсів передбачених тарифом. На віртуальному хостингу ви не зможете встановлювати нестандартне програмне забезпечення або здійснювати його тонке налаштування. Це обумовлено великою кількістю сайтів на сервері. Тому хостинг-провайдер здійснює такі налаштування, які підходять максимальній кількості сайтів. У зв’язку з цим доцільніше використовувати віртуальний хостинг для невеликих сайтів, яким буде достатньо виділених ресурсів і якому не потрібні нестандартні налаштування. Це можуть бути лендінги, сайти-візитки, невеликі інтернет-магазини.

Віртуальний сервер (VDS/VPS)

VPS сервер – послуга, яка передбачає, що один фізичний сервер ділять на кілька частин, які утворюють віртуальні сервери. Їх і здають в оренду. Існують різні системи віртуалізації: XEN, KVM і OpenVZ. Вони відрізняються способом створення віртуальних машин. Деякі створюються шляхом програмної віртуалізації, а інші апаратної. На одному фізичному сервері можуть перебувати десятки віртуальних серверів.

Перевагою віртуального сервера є відсутність обмежень, які є у віртуального хостингу. Адже кожна з частин фізичного сервера ізольована одна від одної, а тому надмірне споживання ресурсів одним сервером ніяк не відіб’ється на роботі “сусіда”. VDS можна вільно адаптувати під окремо взятий проект: встановлювати необхідну операційну систему, програмне забезпечення та проводити більш гнучкі налаштування.

Недоліками віртуального сервера є відносно невелика продуктивність і необхідність володіння навичками системного адміністрування. Управління віртуальним сервером проводиться клієнтом самостійно. Провайдер часто встановлює базові налаштування і необхідні програми, а далі системний адміністратор налаштовує сервер під потреби проекту. Деякі провайдери надають послуги з адміністрування ВДС, але така послуга тарифікується окремо.

ВДС підійде для сайтів, яким мало параметрів віртуального хостингу, навантаженим інтернет-магазинах і сайтам з великою кількістю відвідувачів.

Виділений сервер

Цей тип хостингу має на увазі передачу клієнту в оренду всього сервера повністю. Єдине обмеження – апаратна частина. Ви будете повністю володіти всім обсягом оперативної пам’яті, жорстких дисків і інших компонентів сервера. Виділені сервери використовують для навантажених проектів, як для розміщення нестандартного програмного забезпечення і корпоративних цілей, наприклад, для створення електронної пошти підприємства або встановлення бухгалтерських програм типу 1С так і для розміщення сайтів. Замовляючи оренду сервера, клієнт може вибрати під свій проект конфігурацію: обсяг оперативної пам’яті, кількість і обсяг жорстких дисків, процесор.

Серед недоліків виділеного сервера можна відзначити досить високу вартість послуги. Також для роботи обов’язкові навички адміністрування сервера. Можна найняти системного адміністратора в штат або домовитися з дистанційним працівником.

Цей тип хостингу може забезпечувати роботу ігрового сервера, соціальної мережі, великого інтернет-магазину або банківського продукту.

Висновки про вибір послуги з розміщення сайту

Сайт – дуже важлива складова бізнесу ХХІ століття. При виборі хостингу для його розміщення необхідно враховувати ряд факторів: призначення сайту, ваш бюджет, а також наявність навичок адміністрування серверів (якщо ваш вибір припав на виділений сервер). Відповідальний підхід до вибору місця розміщення сайту дозволить не тільки забезпечити ефективну роботу вашого інтернет-ресурсу, але і мінімізувати фінансові витрати. Будь-який з описаних видів хостингу можна замовити в компанії Cityhost.ua, яка вже понад 15 років розміщують клієнтські сайти.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.