Новини

Чернівці знову без басейну: на його будівництво нема грошей

На будівництво басейну у школі №27, що на вулиці Воробкевича, немає грошей. І, найімовірніше, роботи цього року не розпочнуться.

Про це molbuk.ua повідомила начальниця управління капітального будівництва міськради Василина Маковійчук.

“Ми подавали документи, щоби басейн збудували за кошти субвенції з державного бюджету. Та Чернівецька обласна адміністрація не включила басейн у перелік об’єктів для надання субвенції”, – розповіла Василина Маковійчук.

Тендер на будівництво басейну у 2019 році виграла львівська компанія. Але з нею розірвали договір через невиконання робіт. Оголосили новий тендер.

Переможцем стала фірма “Будторгінвест”. Восени минулого року підписали договір на виконання робіт. Проєктно-кошторисна документація складає 53 мільйони гривень. Проте підрядник погодився виконати роботи приблизно за 43 мільйони.

“Підрядник, який виграв тендер, працює у школі №27 над проєктом НЕФКО. Він вже обгородив територію, вивіз сміття. Цього року заклали по залишку на басейн п’ять мільйонів гривень. Більше грошей немає, але ще будемо звертатися до Міністерства спорту. Можливо, будуть звернення від народних депутатів щодо виділення коштів”, – каже Василина Маковійчук.

Відповідно до договору, термін завершення робіт – вересень 2022 року. Але поки що басейн залишається довгобудом.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.