Новини

У Чернівцях почали встановлювати перші літні майданчики: з якого періоду це дозволено

Літні майданчики у Чернівцях дозволені з першого березня.

Про це розповіла головна архітекторка Чернівців Наталя Хілько.

“Встановлювати літні майданчики можна з першого березня до першого листопада, тобто на 240 днів. Якщо в підприємців є паспорт прив’язки, і вони сплатили за оренду землі, мають право монтувати літні майданчики. У нас майже всі підприємці мають необхідні документи”, – пояснює Наталя Хілько.

Наталя Хілько каже, що дуже хотілося би бачити тут літні майданчики однакового вигляду, але наразі чітких правил немає.

“Щороку обговорюємо питання встановлення на вулиці Кобилянської не металевих конструкцій для літніх майданчиків, а столиків та парасольок. Але наразі чітких правил немає і більшість власників залишають “подіуми”. Аргументують по-різному, зазвичай, обурюються тим, що троуатри нерівні, і кава у відвідувачів на столиках буде виливатися. Хтось каже, що парасольки не врятують ні від сонця, ні від дощу. Я вважаю, що на пішохідній вулиці мають бути типові майданчики, розроблені за певною концепцією”, – каже Наталя Хілько.

Головна архітекторка вважає, що потрібно провести конкурс серед архітекторів чи дизайнерів і знайти золоту середину, який вигляд матимуть літні майданчики.

“Дуже сподіваюся, що з часом підприємці модернізують свої літні майданчики і зроблять їх більш європейським”, – зазначила Наталя Хілько.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.