Новини

«Вони надихають наших бійців»: у Чернівцях маленька киянка плете іграшки для військових

Міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді разом із мамою Світланою Горобець та її донькою Катею плетуть маскувальні сітки та маленькі іграшки для військових.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Світлана розповіла, що вони самі з Києва, приїхали 6 березня з донькою до Чернівців. Каже, що переїзд був досить важким, особливо для Каті. Їх привезли чоловік із сином, які після цього повернулися додому. Спочатку жили ще в спортзалі, а трохи пізніше знайшли квартиру.

“Коли Катя зробила перші роботи, вона дуже хотіла відправити їх хлопцям на передову. Я їй казала: “Катюша, не кажи поки нікому в групі, ми щось придумаємо, спочатку порадимося з вчителями”. На наступний день вона розповіла всім у групі. Діти так згрупувалися, писали листи, приносили свої іграшки. Чоловік мене через телефон постійно питає, що там робить Катюша, а вона сидить і плете. Чоловік каже: “Якщо маленька іграшка врятує комусь життя, то нехай плете”. За 3 місяці Катя сплела сама понад 20 іграшок”, – каже Світлана.

Також вона додала, що крім іграшок та сіток відправляли продукти. Перше, що вони зібрали, – це пакети першої необхідності. Зв’язалися з батьками та кожен приносив по пакетику продуктів, хто що зміг. Також, коли перший раз відправляли, шукали волонтерів та власноруч зібрали спринтер. А зараз відносять все у волонтерський центр.

“Я вважаю, що діти можуть допомогти військовим своєю вірою в їхні сили, я впевнена і точно знаю, що їм це дуже важливо. Навіть ті самі іграшки, нас просили їх робити маленькими, щоб вмістилися в кишеню. Минулого тижня, коли ми відносили сітки, волонтери кажуть, що військові дуже чекають на ці маленькі іграшки саме від дітей. Таким чином вони бачать і відчувають, за кого вони зараз на передовій. Я коли згадую ці слова від волонтерів, у мене аж мурашки по шкірі”, – розповідає.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.