Новини

В Україні офіційно запустили “Карту Руйнувань”: у списку вже 1,5 тисячі об’єктів

Від рук загарбників постраждало вже чимало об’єктів цивільної інфраструктури, культурної спадщини тощо. Щоб показати масштаби російських злочинів, ГО “Антикорупційний штаб” запустила “Карту Руйнувань”.

Про це пише 24 канал.

Це диджитал-платформа, яка фіксує наслідки російського вторгнення в Україну. Туди додають світлини зруйнованих або пошкоджених цивільних об’єктів: будинків, шкіл, церков, стадіонів тощо. Фото знаходять і додають із зазначенням точної адреси та координат.

“На нашій мапі вже півтори тисячі зруйнованих об’єктів. На сайті встановлений лічильник – і він жодного дня не зупинявся. Наша мапа унікальна: на відміну від інших подібних ресурсів, вона містить фото споруди до “денацифікації”, – розповів голова правління “Антикорупційного штабу” Сергій Миткалик.

За словами авторів проєкту, вони створили “Карту руйнувань”, щоб допомогти відбудувати Україну. На сайті є рахунки платформи United24, куди всіх охочих і просять переказувати кошти. Тобто платформа орієнтована здебільшого на закордонних користувачів.

“Британців, французів чи німців важко вразити сумою збитків чи кількістю руйнувань. Але вони можуть зайти на сайт і побачити, що приніс із собою “русскій мір” – що було “до”, а що залишилося “після”, – йдеться в релізі.

Зазначається, що інформація про руйнування на платформі висвітлена як українською, так і англійською мовами.

Водночас у довгостроковій перспективі світлини з мапи будуть використані у Гаазі як доказ воєнних злочинів Росії в Україні.

Після того як Україна переможе у війні проти кровожерливої Росії, диджитал-платформа продовжить життя і буде об’єднана із “Картою Ремонтів”. Це ще один із проєктів “Антикорупційного штабу”, де аналітики відслідковують рух бюджетних коштів і викривають зловживання на ремонтах.

Зазначається, що проєкт реалізується за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.