Новини

На Буковині трьох браконьєрів, які наловили риби на пів мільйона, оштрафували на 17 тис грн

Суд притягнув до кримінальної відповідальності правопорушників, які завдали збитків рибному господарству на понад пів мільйона гривень.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише molbuk.ua

Зокрема, 2-3 серпня минулого року на Дністровському водосховищі в межах села Кормань Сокирянського району на Буковині троє браконьєрів незаконно виловлювали червонокнижну рибу чотирма забороненими знаряддями лову, а саме “сітками ставними”.

Улов видався щедрим: окрім 73 лящів, 3 коропів, 3 сомів, 3 судаків, 2 пліток та 2 карасів браконьєри спіймали 49 рибин вирезуба причорноморського, який занесений до Червоної книги України).

Таким чином горе-рибалки завдали рибному господарству збитків на 506 тисяч 847 гривень.

Своїми діями громадяни порушили Правила любительського і спортивного рибальства, відповідальність за яке передбачено за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 249 ККУ.

Після 6-ти місячного проведення досудового розслідування у резонансному кримінальному провадженні за фактом незаконного вилову водних біоресурсів, зі збитками на суму понад пів мільйона гривень, СД Сокирянського ВП Кельменецького ВП ГУНП в Чернівецькій області було скеровано до суду матеріали кримінальної справи з обвинувальним актом.

За результатами розгляду даної справи Кельменецьким районний суд Чернівецької області 17 березня 2021 року виніс вирок, яким визнали винними порушників у вчинені кримінального правопорушення – кримінального проступку, передбаченого ч.2 ст. 28 та ч. 1 ст. 249 ККУ.

Кожному з правопорушників призначене покарання у вигляді штрафу у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 грн., з конфіскацією засобів та знарядь вчинення правопорушення в дохід Держави.
Також вироком присуджено стягнути з порушників на користь Держави процесуальні витрати на залучення експерта у розмірі 11 113 гривень 92 копійки.

Чернівецький рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства України. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером цілодобової телефонної “гарячої лінії” Управління: (066) 067-38-69.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.