Новини

У «Буковині» змінився тренер, президент: як зараз проводять тренування

У футбольному клубі “Буковина” ще перед початком війни відбулись серйозні кадрові зміни: змінився президент, тренер, а багато основних футболістів покинули клуб. Ситуація була не зрозумілою, а тут ще й війна…Та наразі клуб продовжує готуватися до матчів, футболісти відновили тренування.

Кореспондент molbuk.ua відвідав тренування “жовто-чорних” та поспілкувався з головним тренером Андрієм Мельничуком.

Ставка – на місцеву молодь

За словами керманича клубу, наразі тренування проводяться просто для підтримування форми. Жодної серйозної підготовки до сезону ще немає, адже це не на часі.

“Про футбол, про змагальний період – ми навіть зараз ще не говоримо про це. Даємо просто можливість хлопцям бути у своїй улюбленій справі і психологічно відійти від того, що відбувається. Також використовуємо цей час для наших молодих вихованців, щоб побачити їхні навички на рівні футболістів-майстрів. Акцент насамперед на наших вихованцях, адже потенціал та перспектива в них є”, – зазначає Андрій Мельничук.

На тренування зазвичай стабільно приходить 16-18 футболістів. Проте зарплатню їм ніхто не виплачує.

Перед початком війни команда вже тренувалась і мала свої цілі на другу половину сезону, проте війна змінила все.

“Ми зібрали команду, були збори, розмовляли з керівництвом над майбутніми планами клубу. Дійшли до певної домовленості, як розвивати футбол на Буковині та на чому будувати майбутнє клубу. Насамперед орієнтуватися на місцевих вихованців, давати їм можливість розвиватися, робити основу клубу. Тому ці люди (нове керівництво, – авт.) і прийшли сюди, щоб змінити філософію клубу”, – говорить головний тренер.

Жодної визначеності немає

Навіть у такий нелегкий для себе час “Буковина” намагається не стояти осторонь подій та допомагати армії. Клуб у співпраці з міськрадою та облрадою передав транспорт, запчастини до автомобілів, ліки та харчі чернівчанам із 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

“Наразі жодної визначеності немає. Думаю, що зараз ніхто не може нічого планувати у цій ситуації. Президент країни сказав, що кожен повинен займатись тим, чим він займався, і, як може, допомагати армії. Є можливість – проводимо благодійні матчі, турніри. Також президент клубу Андрій Сафроняк дуже багато допомагає від клубу армії. Фактично вся команда волонтерить і, в кого є транспорт, допомагає щось перевозити”, – каже керманич “Буковини”.

З клубом також тренується футболіст футбольного клубу “Суми” Ілля Зінов’єв, який переїхав до Чернівців із початком повномасштабного вторгнення Росії та підтримує форму в буковинському клубі.

“Жив я в Харкові, у мене там квартира. Повертатись поки що не планую, бо мій район Салтівку дуже обстрілюють. Коли приїхав сюди, зателефонував до свого колишнього одноклубника, який звідси, і так домовився, що буду підтримувати тут форму, бо без футболу не можу”, – розповідає гравець.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.