Новини

Нові сквери та продовження оренди: які земельні питання розглянула сесія міськради Чернівців

Депутати міської ради Чернівців на черговій сесії розгляни низку земельних питань. На рішення деяких з них люди чекали ще з травня минулого року.

Про це у коментарі molbuk.ua сказав начальник управління регулювання земельних відносин Чернівецької міської ради Денис Гречаний.

“Проєкт рішення про розгляд звернень громадян щодо поновлення договорів оренди землі, надання дозволів на складання проектів землеустрою щодо відведення, надання в оренду земельних ділянок та визнання припинення договорів оренди землі – це той проєкт рішення, якого люди чекали ще так з травня минулого року. Сьогодні ухвалили. Також експертні оцінки – тобто аукціони, земельні торги- над ними продовжується робота”, – сказав Денис Гречаний.

На сесії депутати проголосували за формування нових скверів.

“Сформували сквери. Наша пропозиція була на дві земельні ділянки площею 14 і 15 соток по вулиці Чернишевського. Їх планували включити в перелік скверів і зробити там благоустрій, тому що територія у занедбаному стані. На комісії одну з ділянок депутати запропонували виставити на земельні торги. Якщо будуть пропозиції, то винесемо на торги. Якщо неможливо продати, то ми на наступну сесію включимо її до території скверу”, – пояснив Денис Гречаний.

Також затвердили земельну ділянку на Гарячому Урбані, зкрема на вулиці Руській, 235 Д. На площі 1,35 га заплановане зведення спортивного об’єкту, дитячого садочка.

Затвердили проєкт землеустрою для сім’ї загиблих, батькові Юрію Мамчію. Він змінив садівництво на комерцію, по вул. Січових Стрільців ( дорога на ринок “Добробут”).

“Голосування за ці проєкти рішень важливі тим, що до бюджету надійте більше коштів. 80 відсотків ухвалених рішень – це орендні відносини і надходження в бюджет від орендної плати. Це позитивні рішення для людей, які вже втомилися чекати. Тепер вони можуть починати робити документацію і будівництво”, – прокоментував Денис Гречаний.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.