Новини

Перемога з відривом у гривню: деталі аукціону, де здали в оренду приміщення у центрі Чернівців

У центрі Чернівців мерія на аукціоні здала в оренду приміщення на вулиці Степана Бандери, 5. Стартова ціна була 5 621 гривня, а за результатами аукціону його здали за 61 тисячу гривень на місяць.

“Варто зауважити, що відтепер всі чернівчани бачать справжню цінність міського майна – кошти будуть потрапляти в бюджет, а не в чиюсь кишеню. Віримо, для переможця аукціону ця співпраця з містом також буде вигідною”, – зазначили у міськраді.

У коментарі molbuk.ua заступниця начальника управління комунальної власності міської ради Тетяна Шепелько сказала, що приміщення передали в оренду для будь-якого цільового призначення терміном на п’ять років. Після цього оренда ще автоматично продовжується на п’ять років.

– Між пропозицією переможця і другого учасника різниця становила всього одну гривню. Якщо навіть він відмовиться від укладання договору і підписання протоколу, то приміщення автоматично перейде в оренду другому учаснику, – каже Тетяна Шепелько.

Раніше приміщення орендувала міська організація Українського товариства мисливців та рибалок. Згідно з новими нормами, вони мали право на продовження свого договору оренди тільки з аукціоном, в якому міг взяти участь будь-хто.

– Продовження договорів оренди комунального майна теж відбувається тепер за аукціоном. Це стосується й передачі в оренду вільного приміщення і її продовження. Тільки кілька категорій можуть це зробити без аукціону. Чинні орендарі ще можуть запропонувати вищу ціну, ніж запропонував переможець, так зможуть продовжити оренду. Але у цьому випадку, це майже неможливо, – додає чиновниця.

За результати аукціону на торговому майданчику Smart Tender, переможцем стала Варгоцька Наталія Дмитрівна, на гривню менше запропонувала Нагорняк Лариса Йосипівна.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.