Новини

«Не приростати до крісел»: мер Чернівців розповів, навіщо йому аж чотири заступники

Міський голова Чернівців Роман Клічук пояснив, навіщо йому аж чотири заступники.

Про це посадовець написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що така кількість заступників йому потрібна для того, щоб “якісно керувати всіма напрямками роботи міськради”.

“Василя Зазуляка я першим обрав своїм заступником – передовсім тому, що точно знаю: під його фаховим і прискіпливим кураторством навіть такий монстр, як департамент житлово-комунального господарства, здатен з часом перетворитись на нормальну ефективну структуру. Василь – один із найкращих управлінців у нашому місті. Окрім ДЖКГ, він відповідає в міській раді за департамент містобудівного комплексу та земельних відносин і багато інших напрямків. Перед Василем також стоїть надзвичайно складне завдання докорінного реформування роботи таких комунальних підприємств, як “Чернівціводоканал”, “Чернівцітеплокомуненерго”, “МіськШЕП”, – написав Клічук.

“Євгеній Маховіков прийшов із банківської сфери. Успішний фінансист, він, як і всі, прийняв виклик: змінити громіздку структуру управління містом і примусити її максимально ефективно служити громаді. Природно, що напрямки, які я передав під його відповідальність, – це все, що стосується ефективного використання коштів громади, програм економічного розвитку, розвитку підприємництва, малого та середнього бізнесу, процесів приватизації комунального майна, залучення інвестицій тощо. Серед комунальних підприємств, якими “опікується” Євгеній, – МТК “Калинівський ринок”, – зазначив міський голова.

“Юрій Лесюк відповідає за гуманітарний напрямок. Сфера його відповідальності – це галузі, робота яких так чи інакше стосується кожної чернівецької родини: освіта, охорона здоров’я, культура і мистецтво, фізична культура та спорт, молодіжна політика, захист прав дітей, соціальний захист населення. Серед іншого, Юрій Лесюк є куратором чернівецького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також комунального територіального центру соціального обслуговування “Турбота”. Юрій має і освіту, і великий досвід у царині державного управління. Усе це наразі він готовий застосувати на благо громади”, – зауважив Клічук.

“Ігор Крохмаль теж має серйозний управлінський досвід – в основному, в податкових органах різних рівнів. Саме він, до речі, став ініціатором відновлення роботи незалежного підрозділу контрольно-перевірочної роботи міської ради, який наразі здійснює перевірки різних виконавчих органів і комунальних підприємств. Ігор відповідає за такі важливі й складні напрямки роботи, як громадський транспорт і транспортне сполучення Чернівців з іншими регіонами країни, політика поводження з відходами на території громади тощо. Він є куратором таких комунальних підприємств, як “Чернівціспецкомунтранс”, “Спецкомбінат”, “Центр стерилізації тварин”, – додав Клічук.

“Хочу ще додати, що з усіма заступниками в нас є домовленість: не приростати до крісел. За кілька місяців ми з вами оцінимо їхню роботу і вирішимо, чи відповідають вони своїм посадам”, – повідомив Роман Клічук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.