Новини

У Міноборони назвали топ-5 речей, які російські військові крали в Україні

Російські окупанти прийшли в Україну не лише воювати, а й мародерити. Вони вивозили з окупованих територій все, що могли – від ювелірних виробів та побутової техніки до жіночої білизни.

В інформаційному агентстві Міноборони України створили своєрідний рейтинг та обрали 5 найбезглуздіших речей, які окупанти виносили з українських домівок, пише 24 канал.

Якщо мотиви загарбників, які крали в Україні коштовні речі, зрозумілі, то історії про крадіжки одягу, шкарпеток, косметики чи магнітів на холодильник відверто дивують.

Бойлер. Про масове мародерство загарбників стало відомо під час тимчасової окупації Київщини. Український захисник, оператор Сил спеціальних операцій ЗСУ, який брав участь в боях поблизу Мощуна розповів про росіянина, якого знайшли мертвим у тому районі. Він загинув, обіймаючи украдений бойлер, і не зміг відпустити його навіть в останні митті життя.

Шкарпетки. Про жіночу білизну, яку окупанти крали для своїх дівчат та дружин в Україні, було дуже багато повідомлень – і від людей, які не дорахувалися спіднього у власних домівках, і з перехоплених розмов самих окупантів. Проте мешканка Катюжанки, що на Київщині, розповіла, що буряти з числа ворожих військових пішли ще далі – вони крали шкарпетки.

Берці. “Друга армія світу” прийшла захоплювати Україну, однак забула перед цим належно взутися. Інакше важко пояснити те, що російські військові із задоволенням змінювали свої берці-кирзачі на українські “талани”, як тільки знаходили таку можливість. Щойно їм вдалося знайти склад з українською формою – росіян почали дедалі частіше помічати у взутті наших військових.

Унітаз. У перехоплених розмовах загарбників часто можна було почути, що вони неабияк здивовані тим, що в українських будинках є обладнані туалети та ванни кімнати, а до вбиральні не потрібно ходити в “кабінку” на вулицю. Це вразило їх настільки, що вони вирішили красти в Україні й унітази.
Зокрема, вони вкрали й унітаз “з історією”. Вони пограбували Садибу Попова у Василівці на Запоріжжі та винесли звідти мармуровий “трофей”.

Собача будка. Вінець першості у питанні російського мародерства все ж належить собачій будці, яку окупанти вкрали з одного з українських дворів. Фото дерев’яної будки на військовій вантажівці з маркуванням літерою Z з’явилося у мережі. Самостійно подбати про своїх тварин загарбники не можуть, тож доводилося обкрадати українських песиків.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.