Новини

Зміна постачальника газу: кому тепер мають платити буковинці

З першого червня майже дев’ять мільйонів українських домогосподарств опинились в ситуації, коли їхні постачальники не можуть виконувати свою функцію. Тому тепер вони будуть отримувати газ від постачальника “останньої надії” функцію якого виконує “Нафтогаз України”.

Ця інформація актуальна для клієнтів у Чернівецькій , які є споживачами “Чернівцігаз Збуту”, пише molbuk.ua.

“Нафтогаз України” очікує, що найближчим часом ці клієнти будуть переведені на стандартні контракти з компанією, аби ціна для споживачів “останньої надії” стала 7,96 грн/куб. м. Тому поки що незрозуміло, що робити тепер споживачам і кому платити за газ.

У “Чернівцігазі”, якому сплачують за доставку газу, лиш коротко пояснили, що платити потрібно на їхні рахунки, як і раніше.

У “Чернівцігаз Збуті”, який виставляє рахунки за спожитий газ, теж просять розраховуватися на старі рахунки. Водночас зазначають, що ситуація із постачальниками до кінця ще не зрозуміла.

“У наших клієнтів – побутових споживачах – справді відбулася тимчасова зміна постачальника: вони переведені на “постачальника останньої надії”. Передумови для такої ситуації створив уряд. Але в цій постанові до постачальників газу для потреб населення ставляться умови, які неможливо виконати. Весь минулий рік ціна газу для населення була обмежена штучно у зв’язку з різким зростанням цін на газ у світі. Тож ми, як і більшість постачальників, працювали у збиток. Вимагають, щоб заборгованість постачальника перед “Нафтогаз України” не зростала більше ніж на 10% від вартості придбаного газу. Але від початку війни рівень розрахунків населення за газ знизився на 55%. Ми звертались до ТОВ “Нафтогаз Трейдинг” щодо реалізації ресурсу для забезпечення потреб населення, але отримали відмову”, – ідеться в повідомленні пресслужби “Чернівцігаз Збут”.

Водночас там зазначають, що намагаються врегулювати ситуацію, яка склалася.

“Хочемо заспокоїти побутових споживачів. Усі наші сервіси й менеджери з обслуговування продовжують працювати. Ми сподіваємось, що ця ситуація є тимчасовою”, – повідомили у “Чернівцігаз Збуті”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.