Новини

Вулиці Чернівців затоплює під час зливи: у міськраді пообіцяли частково вирішити проблему

Щоразу, коли Чернівцями проходить потужна злива — місто підтоплює, як правило — одні й ті самі ділянки. Через те, що війна триває, у міськраді кажуть, що поки не можуть повноцінно вирішити цю проблему, але вже знайшли тимчасове рішення, яке частково зменшить підтоплення.

Про це повідомляє департамент інфраструктури та благоустрою міської ради, пише molbuk.ua

“Давайте все ж розберемось, чому так трапляється, і що робимо/не робимо, аби розв‘язати цю проблему.

Уявіть собі розмір стадіону, але висотою з девятиповерхівку. Уявили? Так ось, вчора випав приблизно такий же об’єм опадів, і це за короткий проміжок часу. А зливова мережа міста на це не розрахована, вона стара і місцями об’єднана з каналізацією. Відтак потрібен час, аби такий об‘єм зумів пройти мережами, відповідно — маємо підтоплення.

Чи є вирішення цієї проблеми? Так! Ми вивчили це питання і зрозуміли, що потрібні капітальні інженерні рішення. Проєктанти вже підготували плани робіт. Ми, зі свого боку, заклали їх фінансування у програмі “Комфортне місто”. Однак це капітальний ремонт, а не просто чистка мережі… А ви вже неодноразово чули: під час воєнного стану капітальні видатки заморожені, адже наразі пріоритети інші. Звісно, це правильно і логічно: перемога над окупантом – в першу чергу!

На останок, всі ми розуміємо, що проблему розв‘язувати треба. Тож знайшли тимчасове рішення. Найближчим часом на найбільш проблемних ділянках задіємо інші, менш масштабні, інженерні рішення. Будемо чесними: повністю проблему підтоплення під час потужних злив вони не розв‘яжуть, але частково зменшать.

Після нашої перемоги обов’язково повернемось до реалізації капітальних стратегічних задумів”, – йдеться у дописі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.