Новини

Осачук уперше публічно прокоментував справу з «украденими» швидкими

Справа щодо розкрадання гуманітарної допомоги на Буковині, в якій фігурує гендиректор обласної лікарні Сергій Бродовський, повинна бути всебічно розслідувана, а сприяти висвітленню слідства мають журналісти.

Про це під час пресконференції сказав начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук, пише molbuk.ua

Зокрема, ось що відповів Осачук на прохання журналістів прокоментувати резонансну справу:

“Один із місцевих сайтів назвав гендиректора лікарні “мародером”. Проте йому висунута підозра. Отже, у правовій державі від підозри до вироку суду є шлях, який правоохоронці повинні пройти. Недопустимо, що в умовах війни хтось мародерив, наживався і крав. Сьогодні для ескалації внутрішньополітичних настроїв, щоби здобути політичну вигоду, проросійські партії і сили використовують такі випадки для того, щоби розбити українську єдність, а росіяни аплодують таким діям”.

Осачук зізнався, що йому не подобається, що Чернівецька область фігурує у таких справах.

“Я вимагаю від правоохоронців розслідувати і прошу журналістів допомогти у супроводі цього розслідування. Ми знаємо, що у Європі і США журналісти не спускають ні на годину такі заяви. За проступок кожен повинен відповідати. Але я прошу через те, що це підняли на національний рівень. Мені не подобається, що Чернівецька область звучить у таких негативних конотаціях. Тому я дуже вас прошу – будьте пильними і скажіть: обласна лікарня отримала 23 швидких допомоги. Перше питання: де 23 швидких допомоги сьогодні? За інформацією, яку мені повідомляють, – 23 машини у ЗСУ.

Що відбувалося у цьому проміжку, як вони передавалися і чи цей лікар щось із ними робив, – я хочу знати відповіді на ці питання, які повинне встановити слідство, а суд – дати оцінку”.

Як повідомлялося, Бродовський вийшов під заставу 9 травня. Запобіжний захід йому обрали 6 травня.

Раніше повідомлялося, що Бродовського підозрюють у платному перевезенні каретами швидкої, що належали медзакладу. Також перевіряють, чи причетний Бродовський до привласнення п’ятьох автомобілів швидкої, які передали з-закордону як гуманітарну допомогу.

Бродовського відсторонили від посади на два місяці. Наразі обов’язки гендиректора виконує Дмитро Домбровський. Він обійматиме цю посаду до 12 липня.

Що відомо

З 12 березня за рішенням очільника Чернівецької ОВА Сергія Осачука гендиректором Чернівецької обласної лікарні став Сергій Бродовський. Його призначили на період воєнного стану. До цього обов’язки керівника медзакладу виконував Дмитро Домбровський. Його призначили за розпорядженням голови обласної ради Олексія Бойка у жовтні.

Сергій Бродовський — лікар-хірург, експерт Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації за фахом трансплантології.

Дмитро Домбровський — лікар-хірург та професор Буковинського державного медуніверситету. Торік був обраний депутатом обласної ради від “Аграрної партії України”.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.