Новини

Чим, як і де щепитимуть літніх буковинців: що відомо

З вівторка 23 березня на Буковині почнуть працювати пункти щеплень. До того часу планують підготувати списки мешканців області, яким більше 80 років. їх будуть запрошувати для вакцинації.

Про те у коментарі molbuk.ua повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

Посадовиця також розповіла, в який спосіб вакцинуватимуть літніх людей. Адже не кожен із них може дістатися до пункту щеплення.

“До кожного будуть підходити індивідуально. Поки що немає стандартів. Поки що бригади щеплень зайняті медичними працівниками, які щоденно вакцинуються. Потім поступово будемо переходити на тих, хто може прийти в пункт щеплення. Паралельно бригади будуть виїжджати до тих людей, які бажають щепитися, але є маломобільними. Їх будуть щеплювати вдома”, – зазначила Наталія Гусак.

За її словами, поки що літніх буковинців планують щепити вакциною Oxford/AstraZeneca, яку виробляють в Індії під місцевою назвою CoviShield. Утім, можуть бути і інші поставки.

“Ми очікуємо додаткового поступлення. Щеплення не буде зупинятися. МОЗ розгортає додаткові хвилі вакцинації, передбачаючи, що будуть поступлення додаткових вакцин. Саме МОЗ визначатиме, для яких вікових груп які вакцини будуть використовуватися. Поки що у нас є чітке розуміння, що CoviShield, як і в інших європейських країнах, буде використовуватися і для групи 80 плюс”, – повідомила чиновниця.

Нагадаємо, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук доручив очільникам територіальних громад Буковини сформувати списки жителів, яким виповнилося більше 80 років. Їм хочуть зробити щеплення від COVID-19.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.