Новини

Комунальники завершили ремонт водогону «Дністер-Чернівці»: чому в деяких будинках досі немає води

Водогін “Дністер-Чернівці” заповнюється, проте не в усіх чернівчан є вода в кранах.

Про це повідомляє пресслужба водоканалу, пише molbuk.ua

Через те, під час останнього відключення вся траса, по якій тече вода із села Біла була зневоднена, процес її заповнення відбувається довше.

“Водогін “Дністер-Чернівці” має довжину понад 50 кілометрів. Коли проривало трубу біля села Біла, основна траса була заповнена, просто вода з неї не піднімалась до резервуарів чистої води. Під час останнього відключення уся траса (всі 50 з хвостиком кілометрів труб) була зневоднена. Саме тому її заповнення – набагато триваліший процес, аніж попередні відключення. Втім, поки що заповнення йде спокійно і успішно. Але потрібний ще час, аби заповнити всю водопровідну трасу і підняти в ній необхідний тиск.

Чому у деяких квартирах досі немає води:

у резервуарах питної води недостатньо запасів, щоб створити необхідний для швидкого заповнення міських мереж тиск. Мережі заповнюються повільніше, ніж звичайно, а тому у декого вода з’явилась в 18:50, у декого о 20:15, а дехто її не дочекається.

через недостатній тиск в міській мережі не запускаються насоси додаткової підкачки води. До жителів верхніх поверхів районів Гравітон, Бульвар, Проспект тощо вона банально не доходить, хоча на нижніх поверхах вода є.

на Руській 223а – аварійний витік. Його виявили тільки сьогодні, бо до того працювали на водогоні, і будуть ліквідовувати починаючи від завтрашнього дня.

” ”

Робимо усе можливе, аби увійти в стандартний цілодобовий режим водопостачання в Чернівцях. Співробітники КП “Чернівціводоканал” так само разом з родинами мешкають в місті і не мають достатнього водопостачання.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.