Новини

«Ухилянти» з Буковини та Дніпра хотіли втекти за кордон із фальшивими посвідченнями інваліда та пенсіонера

42-річний буковинець та 27-річний житель Дніпра пред’явили прикордонникам пенсійне та посвідчення інваліда з ознаками підробки. У фальшивих документах йшлося, що чоловіки не підлягають військовій службі за призовом під час мобілізації у зв’язку із віком та станом здоров’я.

Подія трапилася у квітні у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті відділу “Порубне” під час проходження митного контролю, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Таким чином, порушники мали намір незаконно виїхати за межі України в період воєнного часу. Правоохоронці задокументували протиправні дії двох ухилянтів. Порушникам загрожує позбавлення волі до п’яти років.

У результаті досудових розслідувань слідчі поліції з’ясували, що у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті відділу “Порубне” під час проходження митного контролю

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури поліцейські завершили досудове розслідування та скерували обвинувальні акти до суду для розгляду.

Порушникам інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України “Про Правила перетинання державного кордону громадянами України”, на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.