Новини

«У разі тривоги ховаємо туристів у бомбосховище»: як проходять екскурсії у Чернівцях в умовах війни

У Чернівцях відновлено екскурсії в ЧНУ, однак є певні обмеження. Екскурсії не відрізняються суттєво від тих, які проводилися до воєнного часу. Люди мають можливість побачити все.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua. з університету.

Як і раніше можуть відвідати: мармурову залу, червону, блакитну та мають змогу побачити храм і разом з гідом прогулятися по території.

“Для безпеки людей самостійно не залишаються на території, ми зустрічаємо групу і ми її проводимо. Трішки сповільнюємо екскурсію, аби люди встигли усе розгледіти і фотографувати” – розповідає завідувачка історико-архітектурного музейного комплексу Анжела Бота.

За словами Анжели, у групі можуть бути лише 25 людей.

“До війни групи були більші. Під час повітряних тривог людей евакуюють у сховище. І навіть тих, хто стоїть і очікує наступну екскурсію. Дуже багато діток буквально вчора на екскурсію приходила сім’я з грудною дитинкою. Я запитую скільки їй, а вони кажуть 5 днів. Ви уявляєте 5 днів?! Дуже добре, що є можливість проводити ці екскурсії. Адже людям – це подобається і вони забувають про війну. Вони розуміють, що потрапили сюди не за власним бажанням, але вони дуже радіють коли приходять до нас у цю красу” – з посмішкою розповідає Анжела.

Довідка:

Екскурсії проводять з 10:00 по 16:00. Їхня вартість 60 гривень з дорослого, 20 гривень – учнівський та студентський.

Авторка: Вероніка Руда

[b] ” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.