Новини

«Нам важливе не лише ваше співчуття»: Осачук німецькою мовою звернувся до партнерів з ЄС

Голова Чернівецької військової адміністрації Сергій Осачук звернувся до німецькомовної спільноти Євросоюзу через ситуацію із нападом Росії на Україну.

Відповідне відео з’явилося на його Facebook-сторінці.

Переклад звернення Осачука до німецькомовної спільноти ЄС:

“Замість того, щоб займатися книгами, культурою, торгівлею, туризмом, працювати над економічним розвитком і привабливістю ми змушені бачити як ракети падають на наші будинки.

Люди в Україні і англомовні і російськомовні, молоді і старі, православні і католики повинні зараз помирати через те, що у схибленій голові Путіна виник план знищити Україну. Важливим є не лише ваше співчуття, а також ваша позиція і ставлення до України, яке ви повинні продемонструвати. Наша позиція є чітко визначеною – ми будемо захищатися.

Питання полягає в тому, що можна зробити іще, окрім висловлення підтримки, співчуття та введення санкцій. Але як нам захищатися без сучасної оборонної зброї? Впливати на ваших обранців-депутатів, які отримали від вас мандат на певну політику.

Ми стукали у двері НАТО, нам сказали зачекати, не хвилюватися, ніхто на Україну не нападатиме. Ми просилися в ЄС, з надією хоч колись отримати членство. У відповідь – тиша. Як же тепер нам як Україні не загинути, як з одного боку сусід потужно тисне на нас надсучасною зброєю, а з іншого боку світ не має політичної волі простягти нам руку для порятунку!”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.