Новини

«Купують транспорт та амуніцію для військових»: у Чернівцях волонтерить зіркове подружжя

До Чернівців приїхало багато зірок і всі вони займаються волонтерством. Серед них і подружжя танцівників Євген Кот та Наталія Татаринцева.

Про це пише molbuk.ua

– Так склалося, що виїхали, тому що вже було небезпечно залишатися вдома, бо в сусідньому населеному пункті йшли бойові дії. Ми вирішили поїхати на захід країни, але спочатку ми не знали куди конкретно будемо їхати, але згадали, що у нас є знайомі тут в Чернівцях. Всі наші рідні, близькі живі та здорові, наші тварини теж. А наше житло за Києвом постраждало мінімально тільки штукатурка вся потріскалась від вибухових хвиль, – каже подружжя.

Курс “Рух заради життя” – це благодійний рух, який створила пані Наталія організовуючи регулярні тренування та лекції з харчування для багатьох дівчат України.

– Всі кошти які ми збираємо, ми передавали на збройні сили України, а також я допомагаю і своєму чоловіку, тому що він веде збір коштів і на машини. Ми не долучаємось до якихось великих фондів типу “Повертайся живим”, а своїми зусиллями організовуємо те. що можемо і допомагаємо тим, хто цього потребує біля нас саме в Чернівцях, а також допомагаємо хлопцям, які знаходяться на передовій. Співпрацюємо з конкретними підрозділами та людьми, – каже пані Наталія.

Зараз танцівники зосередились на волонтерстві: купують транспорт та амуніцію для військових.

– Про танці я забув, тому що зараз не до цього. Я займаюсь волонтерством, зборами, організацією, пересилкою амуніції та іншої допомоги для хлопців на передову. Займаюся покупкою автомобілів, ремонтом цих автомобілів та їх фарбуванням. А також сам сідаю за кермо і везу ці авто передавати хлопцям, – каже Євген.

Також подружжя провело майстер-клас з танців для переселенців. В результаті всі отримали гарний настрій ти чудову можливість поспілкуватися.

– Декілька днів тому, ми їздили в один з прилистків Чернівців, де проживає понад сто людей, двадцять з яких діточки, ми привезли багато продуктів для них і ще невеличкі пакуночки зі смаколиками для діточок, а також влаштували з ними творчий захід. Дітки для нас танцювали та розповідали різні патріотичні віршики. Одна дівчинка навіть сама написала вірш про мир, війну та Україну. Ми дали з Наталею невеличкий майстер-клас, трішечки розвеселили людей. Це було не тільки для діточок, а й для дорослих всі ми танцювали разом протягом 15 хвилин, – каже Євген.

Євген та Наталія не засуджують людей, які виїхали за кордон, бо у кожного є свої обставини та причини, яких ми не знаємо, але до деяких у них є питання.

– У мене до деяких чоловіків є питання чому вони не залишилися вдома і не допомагають своїм, не роблять те, що можуть робити в цій країні? Але якщо в них є сім’ї, це великі сім’ї, то я можу їх зрозуміти, як жінка. Чоловік необхідний для сім’ї і можливо, якщо він може заробляти для своєї сім’ї за кордоном, то це теж має бути, – каже Наталія.

– Мені здається, що кожну ситуацію треба розглядати індивідуально, тому що так є просто такі, що повтікали і навіть там за кордоном нічим не допомагають, а тільки влаштовують своє гарне життя. А є люди які так, поїхали в більш безпечне місце і законно це зробили і ще й допомагають, то до таких людей авжеж я буду нормально ставитись. Головне просто не кидати напризволяще людей і свою країну, тому в мене таке ставлення, якщо ти втік, то ти втік тільки сам від себе та від закону, – додає Євген.

Подружжя будо приємно вражене теплим прийомом у Чернівцях, привітністю та доброзичливістю містян.

– Чернівці дуже приємне місто і тут приємні люди, здається зараз всі як одна родина. Всі відкриті і щирі, люди нормально ставляться до того що ми тут. Євгена впізнають кожного дня, ми це помічаємо. Це приємно, – каже Наталія.

Про майбутнє зіркова родина ще не задумувалась. Хочуть, щоб скоріше наша країна перемогла і щоб можна було нормально працювати, тому що дуже хочеться повернутися у свою сферу там і створювати щось цікаве, для того, щоб розвивати нашу культуру, розвивати нашу країну.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.