Новини

Тарифи на електроенергію можуть змінити: кого очікує подорожчання

В Україні з 1 квітня тариф на електроенергію міняти не будуть.

При цьому в уряді розглядають варіанти підвищення цін для тих, хто використовує більше 300-500 кВт/год електроенергії, пише Обозрєватель.

Водночас остаточного рішення до сих пір не прийняли.

Співрозмовники в уряді відзначили: вже переглянули з десяток варіантів. Поки зупинилися на такому: торкнеться нововведення тільки тих, хто витрачає багато електроенергії, тариф для них визначать влітку, ймовірно, мова йде про більш 2,5 грн за кВт год.

Офіційно таке рішення коментують так: стільки витрачають тільки ті, хто живе у великих будинках і квартирах, користується великою кількістю техніки і, мабуть, може дозволити собі платити повну вартість.

Але насправді постраждають і ті українці, які не оформляють субсидію, але використовують електричний котел. Взимку обсяги їх споживання можуть досягати і 1000 кВт год на місяць. Але це не через величезній площі або велику кількость техніки.

Нещодавно планували з 1 квітня підвищити ціни майже до 3 грн, але тільки для тих, хто використовує багато “електрики”. Зараз вже прийнято рішення перенести підвищення на кілька місяців.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.