Новини

Три звички, які допоможуть покращити пам’ять без ліків

Пам’ять людини може втрачати свою гостроту, якщо її не тренувати. Щоб в якийсь момент не відчути, що вона вас підводить, потрібно докласти трішки зусиль і часу для проведення певних вправ, які допоможуть покращити запам’ятовування.

Про три вправи, які можуть допомогти вашому мозку краще зберігати інформацію, розповіла нейробіологиня, професорка психології в Університеті Майамі Аміші Джа, пише CNBC.

1. Повторення

Намагайтеся повторювати в голові інформацію, яку ви дізналися – імя колеги, з яким щойно познайомилися, якісь найважливіші факти з тренінгу, на якому побували тощо. Прокручування нової інформації в голові допомагає краще її запам’ятати, і як наслідок – потренувати мозок і покращити пам’ять.

2. Прив’язування нової інформації до вже відомої

Набагато легше запам’ятати щось нове, якщо ви “прив’язуєте” нові дані до тієї інформації про об’єкт, яку вже знаєте. Таким чином ви зможете покращити пам’ять і “внести” до своєї голови більше інформації. Запам’ятовувати стане легше.

3. Зміцнення

Два згадані вище процеси підтримують початкове формування пам’яті. Але щоб перейти від цих початкових етапів до зберігання інформації в більш міцній формі упродовж тривалого періоду, потрібно тренувати довготривалу пам’ять. Щоб зміцнити довготривалу пам’ять, варто повторювати інформацію багато разів.

Наприклад, уявіть восьминога. Коли вам скажуть про те, що у восьминога три серця, і ви ще цього раніше не знали, то у вашій голові ця інформація “прив’яжеться” до вже знайомого вам образу цього молюска. І наступного разу, коли ви побачите восьминога чи почуєте про нього, цей факт одразу спливатиме у вашій голові.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.