Новини

У міськраді розповіли, коли відновиться навчання у школах Чернівців

Коли школярі Чернівців зможуть знову повернутися за парти – поки що невідомо. Єдине можна сказати майже точно – що це буде не наступного тижня.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив очільник міського управління освіти Сергій Мартинюк.

“Оскільки жодних змін не вносили, навчання з понеділка триватиме у тому ж форматі, що й минулими тижнями. До зібрання нової комісії, видання якихось нових розпоряджень усі попередні розпорядження залишаються в силі”, – повідомив Сергій Мартинюк.

Наступною має зібратися обласна комісія ТЕБ та НС.

“Невідомо, коли вона збереться, так само як і те, що на ній вирішать. Але бачу статистику по захворюваності на коронавірус у Чернівцях – вона доволі велика. Тому навряд чи ближчими днями щось буде змінюватися. Але чекаємо рішення комісії”, – каже посадовець.

“Теоретично ми знаємо, що кожна наступна комісія не може послабити обмеження, які наклала вища комісія. Тобто область не може послабити обмеження, накладені державною комісією, місто не може послабити обмежень, накладених обласною комісією. Тому, оскільки на рівні держави у нас “червона” зона і обмеження доступу до навчальних закладів, то з понеділка дистанційне навчання продовжується, а там будемо бачити”, – зазначив Сергій Мартинюк.

Нагадаємо, ще з 1 березня Чернівецька область знаходиться у “червоній” зоні епіднебезпеки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.