Новини

Марченко просить уже саудівського принца, щоби той допоміг звільнити Медведчука – відео

Дружина затриманого народного депутата Віктора Медведчука Оксана Марченко звернулася англійською мовою до спадкоємного принца Саудівської Аравії Мухаммеда ібн Салмана з проханням сприяти звільненню її чоловіка.

Відповідне відео Марченко опублікувала на своїй instagram-сторінці.

“Ваша королівська високосте, жінка, яка палко кохає свого чоловіка і непокоїться за його майбутнє, благає вас про допомогу! Віктора затримали за винятково політичними причинами, і його тримають у нелюдських умовах. Його життю загрожує смертельна небезпека.

Ваша королівська високосте, ваша країна і ви особисто історично маєте тісні зв’язки із Великою Британією. І ви той, у кого є влада вирішувати питання такого штибу в Лондоні, і прошу переконати Бориса Джонсона, щоби він примусив президента Володимира Зеленського обміняти мого чоловіка на двох британських військовополонених, захоплених російськими військовими в Маріуполі. Я благаю вас використати свою силу і вплив!” – звернулася англійською Марченко до принца.

Марченко пообіцяла, що буде довічно вдячна, якщо принц Мухаммед ібн Салман допоможе їй дістати Медведчука з України, і молитиметься за його здоров’я і владу.

Що було раніше:

12 квітня стало відомо про затримання Віктора Медведчука. Він намагався втекти з України. Подробиці втечі з-під арешту розповів особистий охоронець кума Путіна.

Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на українських громадян, які перебувають у полоні російських військових, – а правоохоронним органам України розглянути таку можливість. Але Кремль відцурався Медведчука, заявивши, що той “не громадянин Росії”.

13 квітня на Youtube-каналі дружини Медведчука Оксани Марченко з’явилося відео зі зверненням до президента України Володимира Зеленського з вимогою “негайно звільнити її чоловіка, лідера опозиції”. Водночас вона також звернулася до президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана з проханням вплинути на українську владу, щоби та відпустила її чоловіка.

Цікаво, що у зверненні до Зеленського Марченко була простоволоса, тоді як у відеозверненні до Ердогана виступила покрита рожевою хустиною. Українські мережі відразу вибухнули мемами:

16 квітня Марченко запропонувала обміняти свого чоловіка на двох військовослужбовців Збройних сил, яких захопили російські окупанти в Маріуполі. Обидва є підданими Сполученого Королівства.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.