Новини

Печемо для захисників: у школі у Чернівцях для військових на передову роблять сотні пасок – фото

У Чернівцях у школі №4 вчителі, батьки та учні печуть паски для військових на передовій.

Спекли вже майже 200 пасок і планують зробити ще кілька сотень, пише molbuk.ua.

У їдальні школи №4 кілька жінок у вишитих сорочках печуть паски. Їм допомагають діти, які під пісню “Ой, у лузі червона калина” розмальовують жовто-блакитним пряники.

“Печемо паски військовим на передову. Хочеться завдяки цим паскам додати нашим захисникам трохи святкового настрою”, – каже голова піклувальної ради школи №4 Інна Максим’юк, яка стала ініціатором заходу.

Інформацію про акцію поширили у соцмережах – просили допомогти зібрати продукти. Її підтримало дуже багато чернівчан. Продукти збирали майже тиждень.

“Ми планували спекти 500 штук. Але дуже багато людей долучилося до цієї акції і допомогли продуктами. І я розумію, що спечемо більше. Поки не знаю скільки, але продовжуємо пекти. Навіть не можу порахувати, скільки продуктів нам принесли. Одні люди принесли 300 кілограмів муки одночасно, батьки і вчителі приносили по 40-50 кілограмів, інші носили по пакетику. Ми не розраховували на це і всім дуже вдячні”, – каже Інна Юріївна.

До випікання пасок у школі долучаються і батьки, і вчителі, і учні і навіть діти переселенці, які перебувають наразі у школі.

“Почали випікати паски ще у понеділок, 11 квітня, і вже зробили майже 200 пасок”, – розповідає жінка.

Усі жінки, які випікають паски, прийшли у вишитих сорочках.

“Я завжди тісто на паски замішую у вишиванці. Я навіть помітила, якщо роблю це без вишиванки, такі смачні паски не виходять”, – каже пані Інна.

Планують пекти до Великодньої суботи, роблять це 7.00 до 19.00.

Жінки кажуть, якщо потрібно, пектимуть і довше. Головне, щоби якомога більше захисників отримало домашні паски. І перші паски вже передали на передову.

“Вже відправили першу партію пасок. У нас багато батьків воює і вчителів, їм та їхнім хлопцям хочемо насамперед передати паски”, – каже пані Інна.

Разом зі смачними пасками українські військові отримають дитячі малюнки та пряники, розмальовані жовто-блакитними кольорами.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.