Новини

Мер Бучі назвав кількість людей по-звірячому вбитих російськими окупантами

Мер Бучі Анатолій Федорук заявляє про 403 вбитих російськими окупантами місцевих жителів, ще деякі люди вважаються зниклими безвісти.

Про це він сказав під час брифінгу.

“Ми маємо сьогодні вже 403 тіла 200-х, які були по-звірячому закатовані, вбиті… Наразі сьогодні о 10-й годині розпочали відкриття другої могили масового захоронення. Це 56 тіл. Плюс чотири приватні”, – зазначив Федорук.

Він додав, що досі є 16 осіб, які вважаються зниклими безвісти.

“Сподіваємося, що ті, хто зник безвісти, все ж живі. Але скоріш за все, що ми тіла їх знайдемо між населеними пунктами в лісах”, – сказав мер.

Крім того, Федорук повідомив, що із 403 тіл 163 особи вже було ідентифіковано.

“Чи остаточна ця цифра (403 вбитих – УНІАН) – ні. Думаю, буде зростати ця цифра… Залишилося по самому місту Буча ще чотири невеличкі мікрорайони, які потрібно зачистити і підняти тіла з територій, де вони підзахоронені або перебувають в будинку”, – констатував міський голова.

На запитання щодо інформації від Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової про 25 зґвалтованих у Бучі жінок та дівчат, Федорук зазначив: “Я лише можу підтвердити той факт, про який ви говорите… В деталі вдаватися не буду, хоча дечим володію, тому що це все-таки приватна справа кожної людини, особистості, особливо жіночої статі, яка живе нині в Бучі і буде продовжувати жити”.

Він також розповів, що у Ворзелі сторож дитячого санаторію “був закатований і зґвалтований”. “Чоловічої статі. Він помер”, – повідомив мер.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.