Новини

Ввізне мито на кордоні доведеться платити лише за алкоголь і цигарки, – в.о. начальника Львівської митниці

Україна запровадила митні спрощення на період дії воєнного стану. Зокрема при перетині кордону не потрібно буде сплачувати ввізного мита й податку на додану вартість

Про це на брифінгу медіацентрі “Україна” повідомив в.о. начальника Львівської митниці Данііл Меньшиков, передає “Еспресо.Захід”.

“На сьогоднішній день ввізне мито відмінене по всіх видах товарів – до того часу, поки в країні діє воєнний стан. Але є виключення – алкоголь і цигарки.

Щодо податку на додану вартість: ПДВ не сплачується підприємцями 1, 2 та 3 групи оподаткування, які є платниками єдиного податку та не є платниками ПДВ. Ці ФОПи та юридичні особи податок на додану вартість сплачувати не будуть.

Щодо транспортних засобів на територію України: звільняється від сплати ПДВ, від акцизу та від ввізного мита ті транспортні засоби, які ввозяться на територію України громадянами України (фізичними особами). Це стосується легкових авто, мотоциклів, маршруток, бусів та інших транспортних засобів”, – пояснив Меньшиков.

Бізнес-омбудсмен України Роман Ващук зазначив на брифінгу, що митні спрощення можуть пришвидшити оформлення митних товарів вчетверо. Якщо раніше оформлення тривало в середньому 4 години, то тепер повинне тривати годину.

Крім того, митниця, спільно з Радою бізнес-омбудсмена, вирішили створити новий просвітницький проєкт “Відкрита митниця”, в якому доноситимуть до бізнесу нові правила гри, спрощення в законодавстві та максимально комунікувати з тими, кого вони стосуються.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.