Новини

Засобів гігієни та дитячого харчування вдосталь: як працює волонтерський центр у Чернівцях на Руській

Австрія допомагає переселенцям як з поселенням, так і з гуманітарною допомогою через волонтерську організацію “Народна допомога України”.

Про це повідомляє molbuk.ua.

– Вся допомога йде з Австрії ще з 2014 року. В першу чергу нам присилають продукти харчування та засоби особистої гігієни. Їжі у нас трохи менше, бо вона потрібна всім і тому швидко закінчується, а ось засобів гігієни та дитячого харчування – вдосталь. До продуктового набору входять: макарони, консерви, сіль, цукор, мука, чай та печиво, а до гігієнічного: шампунь, мило, гель для душа, сухі та вологі серветки, зубна паста, зубна щітка та засоби особистої гігієни для жінок. Також мами можуть самостійно обрати дитяче харчування та пляшечки, – каже волонтерка пані Альона.

Отримати допомогу можуть тільки переселенці, пройшовши невеличку реєстрацію. За день волонтери можуть прийняти від 100 до 400 чоловік. Обслуговують по одній людині в режимі живої черги, щоб не було хаосу.

– Для отримання допомоги переселенцям треба прийти до нас з документом, що посвідчує особу та в якому зазначене місце проживання, щоб ми розуміли, що людина приїхала з іншої області. Не обов’язково приходити всією родиною, можна щоб прийшов хтось один з документами всіх інших членів сім’ї. Працюємо з 11-ї по 17-у в будні, в суботу з 11-ї по 16-у, а неділя у нас вихідний. До речі, ця допомога разова, бо дуже багато людей і ми не можемо постійно всіх годувати, – каже пані Альона.

Більша частина гуманітарної допомоги йде на фронт.

– У нашій команді є як чернівчани, так і переселенці. Доставляємо гуманітарну допомогу в гарячі точки як самі, так і відправляємо з іншими організаціями або волонтерами. Зазвичай до нас приїжджає волонтер з гарячої точки разом зі списком необхідних речей, ми вже загружаємо машину і він їде назад, – каже волонтерка.

Волонтерський центр на вул. Руській, 6 працює з понеділка по суботу без перерв.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.