Новини

У Чернівцях не будуть капітально ремонтувати дороги: у міській раді пояснили причину

Цього року в Чернівцях планували виділити на ремонт доріг понад 170 мільйонів гривень. З них майже 150 мільйонів – на капітальний ремонт. Мали намір відремонтувати кілька розбитих доріг у центрі міста та дороги, які завжди завантажені транспортом. Сума була ухвалена ще під час прийняття міського бюджету на 2022 рік. Та через війну призупинено фінансування всіх капітальних видатків і не може навіть йтися про капітальний ремонт доріг.

Пояснюють у департаменті благоустрою та інфраструктури Чернівецької міської ради. 

А ось ямковий ремонт уже розпочали робити.
  
“Ямковий ремонт асфальтобетонного покриття гарячими сумішами можна робити тільки за сталої теплої середньодобової температури, коли вище +5 градусів. Щойно погода дозволила взятися до роботи, ми розпочали. З 28 березня у місті почали здійснювати підготовчі роботи щодо ліквідації вибоїн. Вже підготували ділянку дороги під ремонт на вулиці Героїв Майдану (від готелю “Турист” до вулиці Комарова та вулицю Александрі в Садгорі)”, – каже начальник департаменту благоустрою та інфраструктури Григорій Прохоренко.

Поки що у місті будуть максимально готувати дороги під латання. 

“Навіть елементарний ямковий ремонт окремих ділянок доріг потребує правильної організації та планування. Ми запустимо асфальтовий завод, але це зробимо тоді, коли зачистять достатню кількість вибоїн. Адже запускати асфальтобетонний завод не резонно заради кількох ям. Якщо одразу не використати всю гарячу суміш, залишки доведеться викинути, вони вже не будуть придатні для використання. Тож процес не такий легкий і швидкий, як здається на перший погляд. Вибоїни попередньо потрібно відфрезерувати та зачистити. І тільки після цього можна асфальтувати. Ми розуміємо, що це незручності, але вони тимчасові”, – каже Григорій Прохоренко.

Першочергово ямковий ремонт будуть робити на вулицях, де рухається електротранспорт та ходять маршрутки. 

Не будуть проводити і тендеру на ямковий ремонт доріг. Роботи буде виконувати комунальне підприємство МіськШеп. 

Чітко вказати терміни початку та орієнтовний строк завершення ямкових робіт на кожній ділянці нереально.

“Це залежить від багатьох чинників: погодні умови, припарковані автівки, ламання застарілої робочої спецтехніки. Виконуватиметься тільки ямковий ремонт у межах фінансування, виділеного на утримання шляхової мережі МіськШЕПом”, – зазначив Григорій Прохоренко.

” ”

 

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.