Новини

ЗСУ не дали окупантам провести штурм та покращити позиції на шести напрямках – Генштаб

На шести напрямках ворог намагався штурмувати та покращити позиції. Проте Збройні сили України не дали окупантам просунутися.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ щодо ситуації з російським вторгненням станом на 18:00 17 серпня.

Так, на Харківському напрямку противник спробував прорвати оборону українських військ у напрямках населених пунктів Леб’яже та Базаліївка, успіху не мав, відійшов.

На Слов’янському напрямку підрозділи противника намагалися просунутися у напрямках Новодмитрівки та Мазанівки, успіху не мали, відійшли.

На Краматорському напрямку, з метою витіснення українських підрозділів із зайнятих рубежів, ворог вів обстріли із танків та артилерії неподалік Миколаївки, Краматорська, Верхньокам’янського, Тетянівки, Серебрянки, Григорівки та Райгородка. Завдав авіаційного удару біля Івано-Дарʼївки та Веселого.

Штурмовими діями безуспішно окупанти намагалися покращити тактичне положення у напрямку населеного пункту Веселе. На Бахмутському напрямку українські воїни придушили усі спроби ворога покращити тактичне положення підрозділів в районах населених пунктів Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Кодема, Зайцеве та Майорськ.

Згідно з повідомленням Генштабу, ворог має частковий успіх у напрямку населеного пункту Опитне (на Авдіївському напрямку). Щодо Новопавлівського та Запорізького напрямків зазначається, що загарбники здійснили безуспішну спробу просунутися у напрямку Шевченкового та мають частковий успіх у напрямку Новомихайлівки.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує зосереджувати зусилля на утриманні зайнятих позицій та недопущенні створення Силами оборони сприятливих умов для переходу у контрнаступ.

Ворог намагався покращити тактичне положення у напрямку Білогірки, але наші воїни відкинули його на попередні позиції. На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка залишилась без суттєвих змін.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.