Новини

Чи підлягають мобілізації студенти на Буковині та що робити тим, хто має відстрочку, – військкомат

Фото ілюстративне

Одним із найбільш поширених запитань до працівників військкомату серед буковинців є питання щодо того, чи підлягають мобілізації студенти денної форми навчання.

На це питання відповіла в ефірі Українського радіо Буковини речниця Чернівецького обласного ТЦК та СП Тетяна Попович.

Зокрема, Тетяна Попович вказала статтю 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку”, згідно якої студенти денної форми навчання мають право на відстрочку.

“Для цього їм необхідно звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки і отримати відповідний документ”, – зазначила речниця обласного ТЦК та СП.

Також вона додала, що кожен охочий може ознайомитися з цим законом України “Про мобілізаційну підготовку”, він є у відкритому доступі.

“Щодо того, хто наразі не підлягає призову або може отримати відстрочку від мобілізації, – всі ці категорії та причини зазначені у статті 23 ЗУ “Про мобілізаційну підготовку”. Там дуже великий перелік, починаючи від стану здоров’я, сімейних обставин тощо”, – наголосила Т. Попович.

Проте до військкомату потрібно навідатися у будь-якому випадку, додала речниця.

“Якщо буковинці бачать, що по якійсь із причин вони підлягають відстрочці, це не означає, що вони повинні просто сидіти вдома. Їм слід обов’язково звернутися до ТЦК та СП (військкомату) і отримати підтвердження, що справді є причини, які не дозволяють наразі виконувати військовий обов’язок”, – зазначила Тетяна Попович.

Раніше речниця розповіла про перебіг мобілізації на Буковині та кого потрібно наразі у лавах війська у першу чергу.

Нагадаємо, що в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки працює кол-центр, де можна проконсультуватися з питань призову та проходження військової служби

+38 068 140 81 86
+38 066 469 46 41

Якщо ж вас без навичок володіння зброєю та підготовки направили на передній край, повідомте про це на телефони “гарячої лінії” Міноборони

0-800-500-410
0-800-500-442

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.