Новини

У Чернівцях значно зросла кількість нових випадків COVID-19

Упродовж 14-20 березня у Чернівцях було зареєстровано 230 нових випадків захворювання на коронавірус. Захворюваність зросла у 1,9 разів в порівнянні з попереднім тижнем.

– У перші два тижні війни люди менше зверталися за медичною допомогою. Зараз же у Чернівцях до медиків звертається більше осіб з ознаками ковід-інфекції. Їх обстежують ПЛР або швидким тестом та вчасно ставлять діагноз, – каже Ірина Вострікова, головний спеціаліст-лікар управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

– Наразі серед тих, хто захворів, є вимушені переселенці – і дорослі, і діти, які мешкають у спеціалізованих центрах. Кількох таких хворих госпіталізували.

За кожним центром для вимушених переселенців закріплена поліклініка. У разі нездужання, необхідно звернутися до координатора центру, який допоможе зв’язатися з відповідальним лікарем. Без медичної допомоги ніхто не залишиться!

Для запобігання спалахів COVID-19 усім необхідно дотримуватися маскового режиму, дистанції, користуватися засобами особистої гігієни та дезінфекційними засобами для рук. А якщо відчуваєте навіть легке нездужання – звертайтеся до лікаря”.

Від початку пандемії коронавірусу у Чернівцях захворіло 64 240 осіб, з них одужало – 59 897 людей, а 1 241, на жаль, померли.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.