Новини

Керівниця чернівецького «АТБ» Оксана Баранська: «Якщо любити те, що робиш, навіть неможливе стане можливим»*

Більш як чотири мільйони українських громадян щодня відвідують супермаркети “АТБ” – надійного і перевіреного часом постачальника гарантовано свіжих продуктів та якісних товарів першої необхідності за максимально доступними цінами.
Компанія працює на вітчизняному ринку роздрібної торгівлі вже понад чверть сторіччя та займає лідируючі позиції за багатьма показниками. Нині 1206 магазинів “АТБ” щодня без перерв, вихідних і переобліків відкриті для покупців у 307 містах і містечках України.

Аби понад 3,5 тисячі найменувань гарантовано якісних товарів завжди були представлені у магазинах найбільшої вітчизняної торговельної мережі в 24 областях країни, докладає максимум зусиль чимала команда корпорації “АТБ” – понад 68 тисяч осіб! Переважна більшість із них (44546 ос.) – це представниці чарівної статі. Цьогоріч Міжнародний жіночий день багато хто традиційно відсвяткує на своєму робочому місці. Недарма в магазинах “АТБ” жартівливо називають свій дружний колектив “робочою родиною”.

Ці чудові жінки відіграють визначальну роль у процесі динамічного розвитку найбільшої торговельної компанії країни, забезпечують населення якісними продуктами за справедливими цінами. Корпорація щороку відкриває близько сотні магазинів “АТБ”, створюючи п’ять-сім тисяч нових робочих місць.
Уже кілька років поспіль “АТБ” посідає лідируючі позиції в рейтингу найкращих роботодавців галузі роздрібної торгівлі.

У супермаркетах “АТБ” у різних куточками нашої країни можна зустріти жінок не тільки за касою або біля прилавку. Часто-густо вони вправно керують магазинами, працюють логістами, товарознавцями, бухгалтерами, очолюють відділи контролю якості “АТБ” і навіть займаються питаннями охорони та безпеки (438 співробітниць). У компанії є безліч прикладів того, як, прийшовши на просту посаду, жінка з часом стає гарним фахівцем, проходить безоплатну підготовку в учбовому центрі “АТБ” (сьогодні в країні таких є чотири), будує успішну кар’єру, навіть може стати керівником регіонального підрозділу компанії.
Згідно з даними із відкритих джерел 85% керівників супермаркетів “АТБ” починали кар’єру з пересічних посад, наприклад продавця-консультанта. Станом на поточний час жінки очолюють роботу 1150 магазинів мережі, а всього в супермаркетах торговельної мережі 40896 представниць слабкої статі. Наймолодшій із них лише 18 років, а є працівниця, яка відсвяткувала свій 78-й день народження.

Окрім добре знайомої українцям мережі “АТБ-Маркет”, до складу корпорації також входять численні підприємства, які займаються управлінням активами, логістикою, виробництвом продуктів харчування. Завдяки праці десятків тисяч українських жінок вони багато років є лідерами в своїх сегментах бізнесу. Ритейл потребує від працівників максимальної самовіддачі. Як розповіли нам співробітниці “АТБ”, коли віриш у власні сили, коли робота для тебе не просто спосіб заробити грошей, а частина твого життя – будь-яке завдання буде виконане! Хоч відкрити новий магазин, хоч підкорити регіон!

Тендітні жінки відповідають за виконання основної місії лідера українського ритейлу – безперебійне забезпечення широких верств населення гарантовано свіжими та якісними продуктами за доступними цінами.

День торгівлі леді “АТБ” традиційно вважають своїм головним святом, проте не забувають і про Міжнародний жіночий день. Напередодні 8 Березня ми поставили кілька запитань керівниці чернівецького магазину “АТБ” № 1371 (с. Остриця) Оксані Баранській. Перше робоче місце у компанії вона отримала у 2018 році. З того часу спромоглася стати ефективним керівником – очолила супермаркет. Оксана Іванівна надзвичайно енергійна та цілеспрямована людина, полюбляє подорожі (має особливе натхнення – гори). Її внесок у розвиток мережі “АТБ” на Буковині важно переоцінити, адже вона приймала безпосередню участь у підкоренні нашого регіону, відкрила у Чернівцях три супермаркети цієї мережі.

– Оксано Іванівно, ви працюєте в “АТБ” три роки, вже стали чудовим фахівцем, керуєте магазином, брали участь у відкритті нових маркетів. Скажіть, у чому запорука будівництва успішної кар’єри у галузі ритейлу?

– Насамперед потрібно любити те, що робиш, мати бажання працювати та докладати зусиль задля досягнення мети. Звісно, важливо не лінуватися, витрачати час на саморозвиток.

– Як вважаєте, часи, коли роботу ділили на суто жіночу чи суто чоловічу, вже минули?

– Гадаю, що так. Сьогодні жінки можуть опановувати професії, які раніше вважалися чоловічими. Жінка здатна багато чого зробити. Якщо вона знайде власне покликання у певній справі, то зможе працювати анітрохи не гірше за будь-якого чоловіка.

– Скажіть, що може бути для жінки найкращим подарунком до 8 Березня?

– Мабуть, позитивні емоції. Важливо, які враження вона отримає у цей чудовий весняний день.

Автор: Світлана Трохименко

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.