Новини

6 випадків, коли потрібно обов’язково випити склянку води

Ми з дитинства знаємо, що без води людина не виживе. Вона становить близько 60% тіла. Вода змащує суглоби, доставляє кисень до кожної клітини, регулює температуру тіла, сприяє нормальному перетравленню їжі, виводить з організму токсини та багато іншого. Щоб залишатися здоровим, важливо пити щодня щонайменше 2 літри води. При цьому велике значення має, коли саме ви робите це. Отже, коли ж потрібно пити воду?

Вранці, після того як ви прокинулися

Кожна людина повинна починати свій день зі склянки простої води. Це допоможе вивести токсини з організму і бути бадьорим протягом усього дня. При цьому вода повинна бути кімнатної температури, але ні в якому разі не холодною, інформує Ukr.Media.

Перед їжею

Вода, яку ви вип’єте перед прийомом їжі, не дозволить вам переїдати. Воду слід пити за 30 хвилин до їжі, так ви пробудите смакові рецептори та зволожите слизову оболонку шлунка.

Коли ви відчуваєте голод

Іноді разом з бажанням пити, приходить відчуття голоду. Випийте стандартну склянку води, щоб побачити, чи дійсно ви хочете їсти.

До і після тренування

Під час фізичної активності з організму виводиться багато води, щоб не допустити зневоднення важливо вживати 2-3 склянки води до і після тренування. Тільки так ви не порушите водний баланс. Однак не варто пити великий обсяг води залпом, оскільки це може спровокувати спазми шлунка.

Під час хвороби

Коли людина хворіє, їй потрібно пити більше рідини. Тому в цей період потрібно збільшити споживання води. Це допоможе не тільки захистити вас від зневоднення, але і вивести небезпечні токсини, завдяки чому ви набагато швидше підете на поправку.

Коли відчуваєте втому

Якщо ви відчуваєте відсутність сил, але немає часу повноцінно відпочити, вам слід випити склянку води. Ви можете не знати про це, але втома є однією з основних ознак зневоднення. Питна вода допоможе повернути певний заряд енергії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.