Новини

Найбільш поширені помилки, які призводять до псування продуктів харчування

Продукти харчування повинні зберігатися правильно. На жаль, близько 40% продуктів викидаються через неправильне зберігання. Ось найбільш поширені помилки, які призводять до псування їжі, інформує Ukr.Media.

Зберігання ковбас і сирих продуктів в поліетилені

Рекомендується відразу звільнити ковбаси від харчового поліетилену, перш ніж поміщати продукт в холодильник. Інакше вже на другий-третій день на поверхні харчового продукту почнуть розмножуватися хвороботворні бактерії — задовго до появи неприємного запаху. Оптимально зберігати ковбаси, сирі продукти в папері.

Переміщення зелені в пакеті у відсік для овочів

При цьому зелень залишається в кращому випадку зів’ялою, а в гіршому — підмороженою. Найкраще тримати зелень, опустивши її коріння в воду і прикривши її пакетиком. Це потрібно для забезпечення циркуляції повітря.

Зберігання помідорів в холодильнику

Це досить поширена помилка. Холод тільки шкодить томатам. Оптимальна температура зберігання помідорів — кімнатна, а термін — не більше тижня.

Хліб в поліетилені

Це одна з найбільш поширених помилок господинь. У целофані відбувається виділення конденсату, через що вже на третій день з’являється цвіль. Ідеально застосовувати лляне полотно, в яке потрібно загортати хліб.

Яблука в нижніх ящиках холодильника

Фрукти можуть виділяти етилен, що сприяє передчасному дозріванню інших плодів. Зберігати яблука рекомендується окремо від інших продуктів, в пакеті з маленькими дірками.

Чекати, поки суп повністю охолоне

Більшість господинь впевнені, що якщо поставити суп теплим в холодильник, то прилад зіпсується. Це не так. Сучасні холодильники з функцією саморозморожування можуть приймати гарячі продукти і ефективно охолоджувати їх. Якщо ж чекати, поки суп охолоне до кімнатної температури, то в страві почнуть відбуватися процеси бродіння і розмноження хвороботворних бактерій. Вживання такої страви призведе до шлункових захворювань.

Зберігання яєць при кімнатній температурі

Такий продукт, як яйця потрібно зберігати в холодильнику, і ніде більше. Більш того, їх рекомендується тримати в картонній упаковці, а не в контейнерах із пластику. Така упаковка вбирає сторонні запахи. Найкраще тримати продукт всередині полиці холодильника, а не на дверцятах.

Дотримання правил зберігання харчових продуктів дозволить збільшити їх термін придатності і не допустити псування. Своєю чергою це дозволить уникнути захворювань травного тракту.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.