Новини

5 способів, які допоможуть підвищити свою продуктивність

У кожної людини є рівно 24 години для того, щоб виконати роботу, прийняти рішення, зробити ключову дію або просто відпочити. Кожен вибирає сам, у що він буде інвестувати свій час.

Є два способи, як можна збільшити продуктивність своєї праці: витратити більше часу або працювати розумніше. Усі ми хочемо більше заробляти, більше відпочивати і проводити час зі своєю родиною. Зараз ми розповімо про п’ять способів, які допоможуть вам оптимізувати час роботи, стати більш ефективними, інформує Ukr.Media.

Вимкніть повідомлення

Ви можете подумати, що вже знаєте, скільки часу у вас забирає та чи інша дія. Однак, це не завжди так. Виконуєте роботу і відволікаєтеся на повідомлення? Кожні п’ять хвилин перевіряєте соціальні мережі? Є програми, які автоматично рахують вашу активність в телефоні. Подивіться наприкінці дня звіт. Скільки часу протягом дня у вас йде на перегляд вмісту в Інстаграмі або у будь-якому іншому додатку? Ви здивуєтеся результату.

Робіть регулярні перерви

Це звучить нелогічно, але заплановані перерви можуть допомогти поліпшити концентрацію та продуктивність. Але потрібно розуміти, що таке гарна перерва. Для того, щоб організм відпочив, змініть положення свого тіла. Якщо ви сиділи, встаньте, пройдіться, зробіть легкі вправи. Якісна перерва, яка дасть вам енергію, — це точно не перевірка соціальних мереж.

Дотримуйтесь “правила двох хвилин”

Якщо у вас є задача, яку можна виконати за дві хвилини або менше, зробіть її відразу. Не відкладайте. Завдання забере у вас менше часу, якщо ви зробите його відразу і не будете до нього повертатися.

Скажіть зустрічам “ні”

Збори, зустрічі забирають енергію і забирають час. Відмовтеся від них. Перш ніж погодитися на таку зустріч, запитайте себе, чи допоможе вона вам досягти тієї мети, яку ви поставили? Якщо ні, надішліть людині лист або зателефонуйте їй.

Забудьте про багатозадачність

Ми думаємо, що, якщо виконаємо кілька завдань одночасно, ми станемо продуктивними. Насправді, багатозадачність працює навпаки. Ви втрачаєте фокус уваги і не виконуєте роботу якісно. Візьміть за правило виділяти головні речі і виконувати їх поступово одну за одною. Робіть тільки те, що дає вам результат і веде вас до поставленої мети.https://molbuk.ua/engine/skins/bbcodes/images/flash.gif

Цінуйте свій час. Працюйте менше, працюйте з розумом.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.