Новини

«Ми двічі переселенці»: родина, яка перебралася з окупованого Донбасу до Києва, приїхала до Чернівців

До Чернівців почали прибувати евакуаційні потяги з центральної, південної та східної України.

Одним із таких потягів днями приїхала родина з Київщини. Вони розповіли кореспондентці molbuk.ua свою історію, проте без жодних прізвищ та фото.

“Нам дуже важко про це говорити. У мене вже голова болить і я схуд за ці дні і всі пальці прокурив – бачите, жовті?” – каже глава сім’ї.

Виявилося, що родина – двічі переселенці: спочатку, у 2014 році, їм довелося кинути свою домівку в Донбачі і переїхати до Броварів. За 8 років вони обжилися на новому місці, придбали помешкання, влаштувалися на роботах, донька успішно навчалася у місцевій школі, знайшла нових друзів. Тепер же знову доводиться все кидати і їхати невідомо куди. Родина у відчаї.

“Ми тепер залишилися фактично без нічого. На Донбасі кинув усе майно, тепер тут, – каже чоловік. – Наша донька й так має статус психологічно постраждалої від бойових дій ще з 2014-го року. І оце вже вдруге мусить пережити стрес. Ми виїжджали з Києва під звуки вибухів, уламки снарядів, здавалося, пролітають просто біля нас…”.

За словами батька, їхня 15-річна донечка – з народження російськомовна. Проте це не завадило їй здобути друге місце на міській олімпіаді з української мови. Також дівчинка здобувала призові місця на олімпіадах з хімії, правознавства. Вступати збиралася у столичний виш. Тепер же всі плани на світле майбутнє доньки пішли шкереберть…

“Що далі буде – невідомо…” – втираючи сльози, кажуть переселенці…

Як повідомляють у Чернівецькій військовій адміністрації, на Буковину прибули 18 тисяч вимушених переселенців, 5226 із них – діти. Людей селять в заклади освіти та соціального захисту.
Найбільше людей прибуває з Київщини, Харківщини, Житомирщини, Дніпропетровщини, Запорізької та Херсонської областей.

Нагадаємо, на Буковині працює кол-центр. Сюди можуть звертатися люди, котрі прибули у регіон через вторгнення російських окупантів.

Цілодобово діє єдина “гаряча лінія”, телефон: 0800 33 50 47

Дзвінки безкоштовні для абонентів усіх мобільних операторів.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.